fbpx


Politiek
Annelies Verlinden

De pandemiehooiberg van Annelies Verlinden

België BananenrepubliekOp 1 april werd beslist dat de mogelijkheid bestond dat er op vrijdag 14 april eventueel kon nagedacht worden of er een potentieel draagvlak was, om mogelijkerwijs op 23 april van gedachten te wisselen of, casu quo dalende coronacijfers, de horeca op 1 mei gedeeltelijk en onder strikte voorwaarden mogelijkerwijs kon opengaan. Ave Annelies Op 23 april werd, na intensieve studie van de adviezen van experten, beslist dat 8 mei mogelijks in overweging kon genomen worden voor de opening van…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


Op 1 april werd beslist dat de mogelijkheid bestond dat er op vrijdag 14 april eventueel kon nagedacht worden of er een potentieel draagvlak was, om mogelijkerwijs op 23 april van gedachten te wisselen of, casu quo dalende coronacijfers, de horeca op 1 mei gedeeltelijk en onder strikte voorwaarden mogelijkerwijs kon opengaan.

Ave Annelies

Op 23 april werd, na intensieve studie van de adviezen van experten, beslist dat 8 mei mogelijks in overweging kon genomen worden voor de opening van de terrassen, mits dalende coronacijfers en een denkbaar kader en protocollen opgemaakt tijdens een eventueel overleg met de horecasector, welke dan wellicht bekrachtigd wordt door een Ministerieel Besluit (MB).

Alle coronamaatregelen uitgevaardigd door MB’s werden inmiddels door meerdere rechters en in meerdere vonnissen als onwettig bestempeld. Maar Paus Annelies Verlinden plaatst de illegale MB’s dictatoriaal, als een moderne sharia, boven de Belgische rechterlijke en wetgevende macht. Ave Annelies, zij die door belastingen leeggezogen uw coronadictatuur ondergaan groeten u.

De vogeltjesdans van schaamte

Alsof dit nog niet genoeg was werd onder strikt toezicht van Waalse prutsministers Pierre-Yves Dermagne en David Clarinval gecommuniceerd dat plexiglas tussen terrastafels de anderhalvemeterregel opheft, terwijl het overlegcomité duidelijk het omgekeerde had beslist. Op vrijdag 7 mei, 24 uur voor de terrastafels naar buiten mochten, kwam minister Van Quickenborne op Radio 1 het zootje van Waalse incompetentie rechtzetten en het illegaal MB met anderhalvemeterregel verdedigen.

Een storm van protest bij horeca en burgemeesters brak los. Geen storm in een bierglas want ook de doorgaans volgzame Gentse burgemeester Mathias ‘gelblesje’ De Clercq gooide zijn Vivaldikap over de haag. Daarna volgde een stoet van Vivaldiburgemeesters die hun federale ministers met pek en veren de woestijn instuurden. In de Wetstraat 16 dansten Alexander, Frank en Annelies daarna de vogeltjesdans van schaamte. Uiteindelijk werd beslist om het illegaal MB gebaseerd op foutieve protocollen te gedogen en voor plexi-overtredingen in de horeca geen boetes uit te schrijven. Leve het summum van Kakistocratische idiotismen in een bubbel van cognitieve impotentie.

Boerenbedrog van burgemeesters

Burgemeesters overal in Vlaanderen doen nu alsof het niet uitvoeren van wetgeving of het luid roepend of stilzwijgend gedogen van bovenlokale wetgeving eigenlijk niet kan. Alsof het recalcitrante burgerlijke ongehoorzaamheid zou zijn.

Nochtans is er in België een constante cultuur van gedoogbeleid. Denk maar aan het jarenlange gedoogbeleid rond prostitutie, casino’s, en druggebruik. Om nog maar te zwijgen over een systematisch en gecoördineerd justitieel seponeringsgedrag waardoor bepaalde misdaden in de praktijk gedoogd worden.

Het lokaal gedogen of aan zijn laars lappen van wetten en decreten is in België de normaalste zaak ter wereld, sterker nog het zit ingebakken in onze maatschappij en in ons politiek denken. Zich nu, voor het gedogen van een illegaal MB, een rebelkap van Robin Hood aanmeten, is niet alleen hypocriet, het is electoraal boerenbedrog.

Pandemiedictatuur

In het parlement wordt dezer dagen over de pandemiewet van paus Annelies gedebatteerd. Deze pandemiewet is een eigenlijk een autoritaire hooiberg waar Verlinden straks spelden kan in doen verdwijnen. Volgens grondwetspecialisten en andere wetleuteraars vormt het straks wel de wettelijke basis voor het uitvaardigen van pandemiemaatregelen. Maar kan er in onze westerse democratie wel een wettelijk basis bestaan voor een dictatuur? Moeten we wel een wet hebben die dit kan installeren?

De pandemiewet, zoals die nu voorligt, is een passe-partout voor het ons ontnemen van alle grondrechten, universele rechten van de mens en economische rechten. Het torpedeert ons naar de middeleeuwen, waar een elite van oelewappers ons denken, doen en laten dirigeerde.

Ik hoopte dat men lessen zou trekken uit de fouten van deze coronacrisis. Ze waren nochtans legio: mondmaskerverbranding, falende gevalsdefinitie, te kort aan beschermingsmateriaal, PCR-tets, vaccins, tracingcapaciteit en naalden, dronespionage, parkbankstompzinnigheid, bestellen van giftige of bescheten mondmaskers, netflixende tracers, pizzadoosbespieding, verklikkerslijnen, verdwenen coronabarometer, falende tracingapp, achterlijke powerpointpresentaties, bestellen van verkeerde medicijnen, tuinplasincident, foute plexiprotocollen en vele andere Belgische coronamoppen.

Gelet op deze tsunami van blunders wil paus Annelies niet dat het verkozen parlement inspraak krijgt bij latere epidemieën of pandemieën. Ze wil gewoon een wet die alles en iedereen zo snel mogelijk buitenspel zet en de almacht aan de regering schenkt. Pandemiewetprutser Annelies Verlinden verzuipt haar partij in een wijwatervat van intellectuele irrealiteit en functionele onbeholpenheid. Als nieuwe naam voor CD&V overweegt Joachim Coens ‘achteruit’ of ‘kiesdrempel’. Het zal niet helpen Joachim. Shakespeare schreef ooit:  ‘a rose, a rose in any other name still smells the same’. Hetzelfde geldt voor een mesthoop, welke naam je er ook aan geeft, hij zal even hard blijven stinken.

Dit was niet op de afbraak:

  • Testosterontweeter Theo Francken kreeg een pedagogische lel rond de oren van Valerie Van Peel. In uw rechts kot, Theo, want the first lady van Bart De Wever moet richting 2024, in een bromance met Conner Rousseau, de N-VA stijlen tot gedweeë woke maîtresse van de PS.
  • De administratie van minister Van Peteghem blunderde bij de opmaak van 364 088 voorstellen van vereenvoudigde belastingaangifte. Dit zou het topje van de ijsberg zijn, want velen dienden geen klacht in.
  • De Vivaldi-regering bereikte een loonakkoord waarmee iedereen tevreden is, omdat iedereen uiteindelijk ontevreden is en niemand als echte winnaar uit de bus komt. Iedereen verliezer is ook een gelijkheid.
  • Veerle Heeren foefelt over iets banaals als vaccinatie. Als ze haar mandaat als burgemeester daarvoor misbruikt is ze het niet waardig. Afvoeren die snertpolitici met ziekelijk machtsmisbruik.

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.