fbpx


Media

De pennenvriendjes: ‘Ursula zet centrale verarming harder’

Expert bevestigt: 'Woordspeling "centrale verarming" extra grappig omdat het waar is'Wat is het fijn om pennenvriend te zijn! Je volgt gewoon de media en correspondeert met mekaar over allerlei onderwerpen, terloops de betrokken personen door de mangel halend. En dat verschijnt dan nog elke week bij Doorbraak ook! 

Beste EUrwin Vanmol

Wat is nu weer die vuile lastercampagne tegen Ursula Von der Leyen deze week? Zo oneerlijk! Tante Ursula heeft er geheel belangeloos voor gezorgd dat die gave mensen van Pfizer hun uitmuntende vaccins gingen leveren aan haar Europese onderdaantjes die ze zo graag gadeslaat van hoog daarboven in die penthouse van de ivoren toren. En wéér is het niet goed. Nee, de grijze muizen van de Europese Rekenkamer willen inzage in haar tekstberichten met de topman van BionTech-Pfizer. En waarom? Over onnozele details als 35 miljard euro of de aansprakelijkheid voor bijwerkingen? Bijwerkingen, Erwin! Laat ons niet lachen. Het is niet dat je nu vaak hoort over plots overleden mensen in de fleur van hun leven of oversterfte in al de ons omringende landen en hoe die er niet is in landen met een veel lagere vaccinatiegraad. Of wel? Oké, die is er wel, maar laat het ons toch maar weglachen zoals zelfs die unwoke Gert Verhulst deze week nog deed. ‘Hahaha, ik zie de mensen toch niet massaal doodvallen, hahahahaha’.

Weet je wat ik denk, Erwin? Ik denk dat ze bij de rekenkamer de pik hebben op Ursula Von der Leyen. Omdat ze een vrouw is, natuurlijk.

Daarbij, wat kan zo’n arm vrouwke in godsnaam doen als voorzitter van de Europese Commissie? Neem nu die gigantische prijsstijgingen in de energiemarkt. We weten allemaal dat die de schuld zijn van Jan met de pet die teveel energie gebruikt. Ik kwam hem vorige week nog tegen. Ik herkende hem bijna niet omdat hij zijn pet niet op had. Ik zeg: ‘Jan, stop met zoveel stroom en gas te verbruiken.’ Hij ging het proberen, dus ik verwacht dat deze crisis overmorgen voorbij is.

En bij de weg: dat ze ook eens stoppen met Tinne Van der Straeten te bashen. De Jeremie heeft dat niet graag en daarbij: dat meiske is een heel vakbekwame minister, zegt hij. En dat zal wel waar zijn, want haar vroegere zakenpartner en lobbyist voor gasproducenten zegt het ook, net als haar echtgenoot, de volledig onafhankelijke expert die de VRT zo graag opvoert zonder te vermelden dat hij de echtgenoot is van Van der Straeten. Dat zijn tenslotte irrelevante privézaken en je moet de kijker van het journaal ook niet te veel informatie geven. Dat kunnen de mensen niet aan.

Hey dEUrnez,

Laat ons eerlijk zijn. De EU is een kakistocratie van kleptocraten. Het is een verzameling politiek gebuisden die zo overdreven goed vergoed worden om absoluut niets te doen dat hun moreel kompas enkel nog zuidwaards gaat. Je kan emmeren dat die Von Der Leyen geen knip voor haar hautaine neus waard is maar het blijft een Duitse, he Stef, of om het wat diplomatieker te zeggen: een moffent..f. Iedereen die ooit de documentaire ‘Ilsa wolvin van de SS’ zag, weet wat dat betekent.

Ons Ursula heeft door haar gepistoneerde positie de verkeerde indruk gekregen dat ze meetelt op het wereldtoneel. Dat ze mag aanschuiven bij de groten der aarde – op voorwaarde dat langbeen Michel niet snel zijn reet op de enige stoel plant natuurlijk.
Dat Ursula zelf in haar heilige missie gelooft, zie je al aan het feit dat ze zichzelf een even groot als bespottelijk kapsel aanmeet. Een kapsel dat enkel de echte groten der aarden kunnen dragen, zoals Margaret Thatcher, Queen Victoria, Koningin Fabiola of Adam Curry.

En dan begin je al snel te geloven dat je evenveel recht hebt om in de kassa te graaien als al de voorgaanden.
‘Haar geloofwaardigheid verkocht voor een prikje’ is iets waar een minder getalenteerde copywriter dra zal op komen!

Beste man zonder hoedje,

Zag je dat? Die brave Mohamed Abrini, de olijke ‘man met het hoedje’, die fidele kerel had de enorme goedheid om zelf in extremis niet te ontploffen in Zaventem en uitgerekend die toffe peer wordt nu als een beest in een glazen hok opgevoerd!

Of neem nu zijn ‘drerrie’ Salah Abdeslam. Gekend en geliefd bij iedereen in Sint-Jans-Molenbeek. Steeds bezorgd over ieders welzijn. ‘Hebben mijn ‘brothers’ wel genoeg te eten? Zal ik een pizza bestellen?’ En bij al die barmhartigheid wordt hij dan lafhartig aangehouden door smerige anti-terreur eenheden. Hij, de goede Abdeslam! De messias van Molenbeek die met vijf pizza’s en twee cola’s zijn volk wilde voederen!

En wat heeft hij misdaan? Heeft hij zichzelf laten ontploffen in Parijs? Ik dacht het niet. Heeft hij zich laten ontploffen in Zaventem of in Maalbeek? We kunnen met gerede zekerheid zeggen dat hij dat niet heeft gedaan, want dan zou hij zich nu niet in deze beschamende glazen kooi bevinden.

Het wordt toch hoog tijd, Erwin, dat justitie eens wat meer comfort biedt aan internationale terroristen. Laat ons hen centraal stellen in plaats van telkens weer die vervelende slachtoffers een vorm van closure, afsluiting – of zelfs genoegdoening, stel je voor – te willen bieden.

Hey bermbommetje van me,

Het is een gekend zeer dat de boven ons gestelden doorgaans meer empathie vertonen met plegers van de meest groteske misdaden dan met hun onfortuinlijke slachtoffers. Je moet er eens op letten. Telkens er een aberratie aan de man dient gebracht te worden, volgt er een neologisme.

Recent openbaarde – de niet bepaald genetisch onderbedeelde – An Lemmens haar teleurstelling over het feit dat haar foetus een worstje teveel vertoonde. An gebruikte daar het woord ‘genderteleurstelling’ voor ofte ‘genderdissapointment’. Gaat leuk zijn, denk ik dan, als die jongen dat later leest. Maar dat is niet belangrijk. De krant is gevuld, de beurs ook en de psychologische bijstand van het nageslacht verzekerd.

Misschien moeten de terrorisme-verdachten ook hun toevlucht nemen tot de edele kunst van de ‘nieuwspraak’ ( u herinnert zich vast nog het ministerie van waarheid uit 1984 van George Orwell ). Waarom niet ‘venstervrees’ inroepen? Of ‘ruitangst?’ Of ‘aquariumontgoocheling’ of ‘veroordelingsvrees’, ‘celangst’, ‘boeteburnout’ of ‘strafaversie’? Misschien moeten we het woord terrorist vervangen door ‘onsympathiek ingrijper in bestuurlijke zaken door laakbare pressiemiddelen’?

Woorden doen er toe Stef!

Waarde wappiemaatje Vanmol,

Ik ben serieus verschoten van Mattias Desmet. Zo liegen, zeg! Zeggen dat je zelf iets gezien hebt, terwijl je het alleen maar op authentieke videobeelden gezien hebt! Is die zot geworden?

Zelfs twee anonieme studenten beschuldigen hem in een totaal niet bevooroordeeld stuk bij het immer objectieve Het Laatste Nieuws waar ze Mattias Desmet niet konden laten reageren op de beschuldigingen. Want die mens zit in Amerika en iedereen weet dat er geen communicatie mogelijk is tussen het superieure Europa  en dat achterlijke land.

‘Professor Desmet gaf vaak zijn mening tijdens de colleges en we moesten zijn boek lezen als cursusmateriaal.’ Ongelooflijk! Nog nooit in de geschiedenis van het hoger onderwijs heeft een professor zijn mening gegeven tijdens een college, laat staan dat ooit een student een boek van de hand van zijn prof moest lezen.

Wat een vuil boek, trouwens. Die Desmet durft zomaar beweren dat er een soort van massapsychose het covidbeleid voortstuwde met soms absurde maatregelen tot gevolg. Hoe verzint hij het? Iedereen weet dat er wereldwijd miljoenen doden zijn vermeden doordat je niet op een bankje in het park mocht zitten en er maar één persoon gebruik mocht maken van je toilet tijdens een tuinfeestje.

En al die zogenaamde ‘nudging’ en ‘gaslighting’ om u toch maar te laten vaccineren? Dat was voor uw eigen goed! Dat er van de vaccins al spectaculair veel meer bijwerkingen zijn gemeld dan ooit eerder in de medische geschiedenis, een kniesoor die daarop let. Eigenlijk he, moet er rond mensen die spreken met Fox News of Alex Jones een grote schutkring gelden. Of preventief ruimen, dat kan ook.

Deplorabele vriend,

Ik heb het genoegen gehad de heer Desmet enkele keren te ontmoeten. Ik kan u enkel zeggen dat de heer Mattias een uiterst aangenaam persoon is. De vriendelijkheid zelf, uitermate bescheiden én het is duidelijk dat hij weet waarover hij spreekt. Zoiets doe je in academische kringen niet ongestraft en al zeker niet bij de mindere, maar meer afgunstige goden van de pers.

Dat er iets loos was met de corona-berichtgeving, daar was de pers na een jaar zelf al achter gekomen. Koppen als ‘ lijkt op de Noord-Koreaanse staatstelevisie’ of ‘ Pravda komt lessen volgen aan De Reyerslaan’ logen er niet om.
Mattias schreef daarop een boek om die totale verdwazing te duiden. Dat boek was zo goed dat het een instant bestseller werd die zelfs tot in de Amerika’s in televisieshows besproken werd.

De bloedlust van de pers steeg naar dusdanige hoogten dat we enkel nog kunnen spreken over weerwolven gekruist met vampieren, gekruist met bloedzuigers, gekruist met muggen, gekruist met die vleermuis die de corona veroorzaakte.

Mattias kweekt kippen en hij heeft een groentetuin. En hij drinkt graag eens een pintje tussen het schrijven van de belangrijkste boeken van deze eeuw. Ik vind dat sympathiek, Stef. Kippen en een groentetuin hebben we al. Nu nog een bestseller!

Tot volgende week Vaneigenkweek!

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Erwin Vanmol en Stef Durnez