Communautair

De transfers, een stand van zaken

Krijgt u het heen en weer als iemand die transfers van Vlaanderen naar de rest van België begint? Dat is begrijpelijk, want cijfertjes gaan al snel voor de ogen dansen. Je moet al een cursus statistiek gevolgd hebben om er een beetje wijzer van te worden. Om alles toch iets duidelijker te maken, organiseerde de Vlaamse Volksbeweging (VVB), samen met het Aktiekomitee Vlaamse Sociale zekerheid (AK-VSZ) en een rist andere verenigingen in oktober 2015 een colloquium. 

De bijdragen aan dat colloquium zijn nu in een digitaal verslagboek gegoten. Daarin wordt alles in begrijpelijke taal uitgelegd, en krijgt u de oorzaken en de gevolgen op een rijtje. Ook komt er een antwoord op de vraag: wat eraan te doen? Misschien wilt u het helemaal niet weten, en toch zou u dat moeten willen.

En voor de brochure hoeft er in het geheel niets getransfereerd te worden, want ze is gratis te downloaden via de VVB.

Pieter Bauwens

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Pieter Bauwens?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans