fbpx


Geen categorie

Doorbraak: een huis met vele kamers

Een blik op onze Sprekershoek


U bent intussen al een poosje vertrouwd met de columns van Bart Maddens, die de politieke wereld kritisch analyseert met een Vlaams-nationalistische blik. Ook Matthias Storme schrijft regelmatig met een conservatieve en ook juridische insteek over de actualiteit. Johan Sanctorum is dan weer onze eigenzinnige en weerbarstige spreker die een breed palet gebruikt aan onderwerpen. Onze liberale stem over mens en samenleving is dan weer Boudewijn Bouckaert, samen met de Nederlander Derk Jan Eppink. Chris Ceustermans, vroeger journalist voor De Morgen, schrijft onder meer over hoe hij Brussel observeert. Ludo Abicht is ten slotte onze progressieve filosoof in de Sprekershoek.

Nieuw

Onlangs mochten we u Björn Rzoska, de fractieleider van Groen, presenteren als nieuwe columnist. Zijn maandelijkse opinie vanuit het Vlaams Parlement zorgde ervoor dat we drie andere ‘sprekers’ aantrokken uit het halfrond onder de glazen koepel.

Binnenkort mag u een eerste column van N-VA parlementslid Marius Meremans verwachten, de cultuurspecialist van die partij in het Vlaams Parlement. Vanuit de Vlaamse Rand laten we ook CD&V parlementslid Michel Doomst maandelijks aan het woord. Ten slotte is Chris Janssens, fractieleider van het Vlaams Belang, terug om zijn opinie aan u te bieden. U leest het, twee leden van de meerderheid en twee leden uit de oppositie.

Extra

Terug van weggeweest is dan weer de oud-journalist en Europakenner Guido Naets. Hij kan putten uit zijn rijke ervaring om regelmatig onze lezers boeiende inzichten te geven. De Britse auteur Theodore Dalrymple zal u ook om de zoveel tijd plezieren met zijn intussen wereldwijd bekende columns.

Dan is er nog ten slotte onze buiten-de-band-springende column, de Minister van Straat van Marcel ’t Kint. Geschreven in de geur van pijptabak en met een Rodenbach in de hand.

Alvast veel leesgenot!

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie