Geen categorie

Doorbraak verrast met non-fictieuitgeverijDoorbraak bestaat meer dan vijftig jaar. En blijft zichzelf vernieuwen.

Sinds 2003 is het gewezen tijdschrift, in 1962 nog opgericht door wijlen Wilfried Martens als blad van de Vlaamse Volksbeweging, een volwaardig internetforum. Onder het motto ‘meer dan een mening’ wil Doorbraak.be een eigen rol  spelen in de Vlaamse mediawereld, door stemmen en opinies aan het woord te laten die u elders niet te lezen krijgt.

In 2015 startte Doorbraak.be met de organisatie van Doorbraak Cafés: debatten op het scherp van de snee. In 2016-2017 komen er debatavonden over soevereiniteit, de toekomst  van België, armoede in Vlaanderen.

Dit najaar verrast Doorbraak met een nieuw initiatief: Doorbraak Boeken. In de vloeibare en turbulente tijden waarin we leven willen mensen niet alleen informatie en meningen krijgen die kort op de bal spelen. Meer dan ooit zijn mensen op zoek naar argumenten en informatie, naar doordachte meningen over ons verleden, onze identiteit en onze toekomst.

Doorbraak plant de uitgave van vijf tot tien boeken per jaar. Boeken die ook minder evidente auteurs en meningen aan het woord laten. Maar die evenzeer het debat vooruithelpen. Doorbraak Boeken focust op non-fictie en essays over geschiedenis en politiek.

In het najaar van 2016 verschijnen boeken van Jean-Marie Dedecker, Koenraad Elst, Peter Reekmans, Dirk Rochtus en Jean-Pierre Rondas. U kunt de folder raadplegen op www.doorbraakboeken.be.

De site en webwinkel van www.doorbraakboeken.be zijn momenteel nog onder constructie en gaan einde september online.

Het eerste boek, Vrank en vrij van Jean-Marie Dedecker, wordt voorgesteld op 27 september, om 19.30 uur in de Tinnenpot in Gent. Iedereen is welkom.

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Ik word vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie