fbpx
Doorbraak Nieuws

De oogst van het najaar

Het zomerde lang en de oogst mag er zijn.
Dit najaar verschijnen er bij de Doorbraak Uitgeverij vijf  nieuwe titels:

Een eeuw Vlaams Huis in Gent: lang aangekondigd en meermaals uitgesteld door Corona beslommeringen.
Al voor de Eerste Wereldoorlog hadden Vlaamsgezinden in Gent nood aan een gemeenschappelijk huis. Historicus Van Windekens schetst groei en bloei van het Vlaams Huis Uilenspiegel.
Verschijnt 18/11/22
Prijs: €29,95
Bestel in Voorverkoop

Bodemloos van Barbara Pas & Lode Vereeck: een politieke en economische analyse van de jaarlijkse miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië. Worden achtergestelde regio’s er mee bovenop geholpen of worden ze ermee in slaap gewiegd?
Reeds verschenen
Prijs: €22,50
Bestel hier uw exemplaar

Trouw moet blijken – Mark Grammens, beroemd en berucht als hoofdredacteur van het weekblad De Nieuwe.
Zijn teksten hebben mee het collectieve politieke geheugen van Vlaanderen gevormd. Grammens’ kijk op maatschappelijke en politieke problemen blijkt vandaag nog relevanter dan toen.
Verschijnt 29/10/22
Prijs: €29,95
Bestel in Voorverkoop

Vandaag in de loop der jaren – Luc Pauwels. In Vandaag leest u over geboortes en overlijdens, het dramatisch begin van oorlogen, politieke omwentelingen en sociale schokken, staaltjes van indrukwekkende moed en ontstellende lafheid. Ook vredesakkoorden, kleine en grote uitvindingen en meeslepende romances krijgen een vermelding.
Verschijnt 15/11/22
Prijs: €30,00
Bestel in voorverkoop

Kakistocratie – Johan Sanctorum. Na zijn spraakmakende ‘Na het journaal volgt het nieuws’, ‘Politiek incorrect’ en ‘Terug naar Malpertus’, heeft filosoof Sanctorum het over de ‘politieke onbekwaamheid aan de macht’.
Verschijnt: 01/11/22
Prijs: €22,50
Bestel in voorverkoop

 

Alvast veel leesplezier!