fbpx
Doorbraak Nieuws

De unieke Waalse bodemloze put

Vlaanderen betaalt, – wetenschappelijke studies van onafhankelijke academici en kenniscentra komen altijd opnieuw tot deze vaststelling. Het was ook de vaststelling van Juul Hannes in het recent heruitgegeven Vlaanderen betaalt – de mythe van de omgekeerde transfers . Het is ook de conclusie van Barbara Pas en Lode Vereeck in een nieuw boek, Bodemloos.

Jaar na jaar

Wat wij Vlamingen wegschenken aan onze Waalse buren loopt op tot een jaarlijks bedrag van zo maar even 12 miljard euro. Dat komt neer op 12.650 euro per werkende Vlaming. Niet eenmalig, maar decennialang, jaar na jaar. Vanaf wanneer noem je dit soort ‘solidariteit’ een georganiseerde diefstal?

U leest deze politieke en economische analyse van Barbara Pas en Lode Vereeck in het binnenkort te verschijnen boek Bodemloos.
De eindeloze transfers zijn te wijten aan een ouderwets industrieel beleid in Wallonië, een niet-activerend arbeidsmarktbeleid en ondermaats onderwijs. Wat zou er gebeuren wanneer deze transfers stoppen en Vlaanderen dat geld zelf zou mogen beheren? Welke maatschappelijke noden zouden er mee aangepakt kunnen worden?
Zou het einde van de transfers kunnen zorgen voor een Waalse economische renaissance of blijft het hangmatsocialisme verder woekeren? Zorgen de transfers ervoor dat de achtergestelde regio’s er terug bovenop geraken of worden ze er eerder mee in slaap gewiegd?

Boekpresentatie

U verneemt meer over de analyse en de oplossingen tijdens de boekvoorstelling van Bodemloos van Barbara Pas en Lode Vereeck:

Oost-Vlaanderen14/9 – De Wiek (Dendermondebaan 8, 9240 Zele
Inschrijven

Antwerpen 15/9 – Blue Point (Filip Williotstraat 9, 2600 Berchem (buiten LEZ)
Inschrijven

Limburg21/9 – Corda Campus (Kempische Steenweg 293/16, 3500 Hasselt)
Inschrijven

Vlaams-Brabant – 26/9 De Montil (Moortelstraat 8, 1790 Affligem)
Inschrijven

West-Vlaanderen27/9 – Van der Valk (Kapellestraat 146, 8020 Oostkamp)
Inschrijven

 

De boekvoorstelling vindt telkens plaats van 20 uur tot 21 uur. De deuren openen om 19u30.
Nadien volgt een receptie, waar u ter plekke het boek kan laten signeren.

Plaatsen zijn beperkt, inschrijven is aangewezen.

Het boek verschijnt half september maar is nu reeds te bestellen in voorverkoop.

Bestel hier uw exemplaar.