fbpx
Doorbraak Nieuws
Boekenbeurs

Doorbraak op de Boekenbeurs: 28 oktober

28 oktober opent de Boekenbeurs. En de eerste dag al kunt u er enkele Doorbraak-Medewerkers aan het werk zien.

Bella Figura

Doorbraak-correspondent uit Italië Philip Roose schreef samen met Joost Houtman het boek Bella figura: Waarom de Italianen zo Italiaans zijn. Het antwoord op die vraag komt zeker aan bod op het Rood Podium om 11 uur. VRT-journalist Flip Feyten, auteur van ‘voorganger’ Stiff Upper Lips: Waarom de Engelsen zo Engels zijn gaat er in gesprek met Joost Houtman. Samen zoeken ze – via tal van anekdotes en straffe verhalen – naar de ziel en de identiteit van de Italiaan.

Nadien signeert Joost Houtman op stand van uitgeverij Vrijdag in zaal 1.

Islamisering

In juni verscheen het boek Voor vrijheid, dus tegen islamisering van Sam van Rooy. Dat boek is ondertussen aan zijn tweede druk toe. Eerder dit jaar publiceerde de Leidense prof. Paul Cliteur samen met Dirk Verhofstadt het boek In naam van God. Cliteur en Van Rooy gaan samen in gesprek over monotheïsme, theoterrorisme, islam en islamisering. Doorbraak-hoofdredacteur Pieter Bauwens leidt dat gesprek in goede banen.

Nadien signeren beide auteurs bij hun uitgevers. Sam van Rooy signeert op de stand van Doorbraak, stand 301 in zaal 3. Paul Cliteur bij VBK/Houtekiet, in zaal 4.

Wie al een voorproefje wil van dit gesprek kan terecht bij het Nederlandse Café Weltschmertz waar Cliteur eerder Van Rooy interviewde naar aanleiding van zijn boek. Wie morgen niet op de Boekenbeurs geraakt, kan hier zijn hart ophalen. En het boek kopen via de webshop van Doorbraak.