fbpx
Doorbraak Nieuws
antisemitisme

‘Het Auschwitz-gen’: boekpresentatie op 19 januari

 

NIEUWE LOCATIE: Salons De Boeck – Jacob Jacobsstraat 39 – 2018 Antwerpen

 

Op 27 januari zal het 75 jaar geleden zijn dat het naziconcentratiekamp Auschwitz werd bevrijd. Op 8 mei herdenken we de 75ste verjaardag van het einde van de Tweede Wereldoorlog. De vrijlating van de laatste nog in levende zijnde Joden, stond gedurende decennia op ons netvlies gebrand. ‘Nooit meer Auschwitz’, klinkt het sindsdien. Lessen geschiedenis, burgerschapslessen, boeken, tv-series, documentaires en films zorgen al decennia voor de nodige lering en opvoeding. Nooit zouden we ons nog tot antisemitisme of Jodenhaat verlagen. En toch is het antisemitisme nog onder ons, zelfs meer dan ooit tevoren. André Gantman — hij had nooit geboren mogen worden — waarschuwt hiervoor en vecht er tegen. Daarover gaat zijn nieuwe boek: Het Auschwitz-gen.

Doorbraak stelt dit boek voor op 19 januari in Salons De Boeck (Jacob Jacobsstraat 39 Antwerpen)

Wat?

Diane Verstraeten, voorzitter van het bestuur van het Memoriaal Museum Kazerne Dossin leidt in. Bart De Wever, historicus en burgemeester van Antwerpen leidt in. Vervolgens gaat De Tijd-columnist Rik van Cauwelaert in gesprek met auteur André Gantman en met filosofe Tinneke Beeckman, die het nawoord verzorgde in het boek. Uitgever Karl Drabbe rondt de presentatie af en nodigt uit voor een drankje.

Wanneer?

Zondag 19 januari, 20.00 uur

Waar?

Salons De Boeck, Jacob Jacobsstraat 39, 2000 Antwerpen. Parkeren doet u best onder Centraal Station via Plantin Moretuslei.

Deze activiteit is inmiddels volzet – u kan helaas alleen nog inschrijven op de wachtlijst.

Geleide wandeling

De gelede wandeling gaat door in de Dosseinkazerne op 23 februari om 18.00.

Het boek

Geraakt u niet op de boekvoorstelling, maar wil u wel het boek kopen? Dan kan u dat alvast hier bestellen, in onze webwinkel. U krijgt het boek dan kort na de boekpresentatie thuis toegestuurd.