fbpx
Doorbraak Nieuws
Boek

Leg een Doorbraak-boek onder uw kerstboom (verzendingskosten voor onze rekening)

De kerstdagen naderen. Donkere dagen om lekker met een boek weg te kruipen in een makkelijke zetel. Bent u nog op zoek naar kerstcadeaus, of wil u zichzelf verwennen? Denk dan ook eens aan een Doorbraak-boek. U steunt er trouwens Doorbraak mee!

Hieronder enkele blikvangers. Met één klik op de titel kunt u zo het boek bestellen. Het volledige aanbod van Doorbraak boeken vindt u in de webwinkel van DoorbraakTot en met 6 januari betaalt u trouwens geen verzendkosten op uw bestellingen. Dat is ons kerstcadeau aan onze lezers. 

Roets

Roets 2019 - Slechts €15 voor Doorbraak lezers

Roets 2019 – Slechts €15 voor Doorbraak lezers

De Roets is een klassieker voor onder de kerstboom. Een jaarlijkse scheurkalender met allerlei historische weetjes over Vlaanderen.

Honderd keer Vlaanderen: het ideale cadeauboek

Honderd keer Vlaanderen

Mooi vormgegeven en met prachtige foto’s. Honderd keer Vlaanderen is zonder twijfel hét ideale boek om onder de kerstboom te leggen. 100 straffe verhalen en sterke anekdotes over Vlaanderen en de Vlamingen.

ACTIE: koop het boek vandaag nog en betaal slechts €20, verzendkosten inclusief!

Theo Franckens Continent zonder grens: de mustread van het najaar

Van Continent zonder grens zijn er al meer dan 8000 exemplaren verkocht! Een politieke bestseller, die nergens werd gerecenseerd. Een mustread die geenenkele journalist of opengrenzenactivist heeft weerlegd of van antwoord gediend.

Identiteit

In 2018 vierden we 50 jaar Leuven Vlaams. Het zette ook de deur open voor politieke correctheid en cultuurmarxisme, en De langste mars door de instellingen zoals media en onderwijs. Een vlijmscherpe analyse van Johan Sanctorum.

Op 24 december is het twee jaar geleden dat we afscheid namen van oud-N-VA-ondervoorzitter en oud-VVB-voorzitter prof. Eric Defoort. Deze historicus nam zelden een blad voor de mond, en al helemaal niet als het om natie, identiteit en de geschiedenis van de Vlaamse gemeenschap ging. Als het om de natie gaat bundelt zijn beste teksten hierover. Als u nog eens een progressieveling hoort zeggen dat de Vlaamse identiteit niet bestaat, vindt u voldoende stof in dit boek.

Vuye & Wouters

Ook in de Marrakesh-debatten zijn Hendrik Vuye en Veerle Wouters niet weg te slaan. Vriend en vijand erkennen dat het duo tot de beste en scherpste Kamerleden hoort.

In het Grendelboek Sleutels tot ontgrendeling maakten ze komaf met alle clichés en mythes over het vergrendelde Vlaanderen. Ontgrendelen moét kunnen, zeker als u dit boek gelezen hebt. ACTIE: de tweede druk is bijna op. Het boek is nu te koop tegen amper €10.

Het Brusselboek Voltooid Vlaanderen biedt dan weer oplossingen voor Vlaanderen om Brussel te omarmen.

Dikke biografieën van grote Vlamingen

Frans van Cauwelaert is zowat de grootste Vlaamse staatsman van het interbellum. Deze Vlaamsgezinde christendemocraat zorgde haast in zijn eentje voor de vernederlandsing van onderwijs, leger en ambtenarij in Vlaanderen.

René Victor was de boezemvriend van Paul van Ostaijen, oprichter van het Rechtskundig Weekblad, zorgde als Strijder voor het Vlaamse rechtsleven op zijn beurt voor de vernederlandsing van het rechtsleven in België en was de advocaat van vele belangrijke Vlaamse collaborateurs.

Twee wereldoorlogen

Vorige maand vierden we het einde van de Eerste Wereldoorlog. Tegen de achtergrond van die Groote Oorlog kreeg de politieke Vlaamse beweging vorm. Frontbeweging en Frontpartij ontstonden letterlijk in de loopgraven achter de IJzer. Alleen in u – o koning – geloven wij nog licht het doopceel van het politieke Vlaams-nationalisme.

Tijdens de repressie na de Tweede Wereldoorlog opende België in Lokeren een strafkamp voor echte en vermeende Vlaams-nationalistische collaborateurs. In Opgesloten tussen zwart, wit en grijs beschrijft Björn Rzoska het dagelijkse leven in het kamp, waar onder anderen Filip de Pillecyn en Remi Piryns hun dagen sleten.

Islam

Koenraad Elst publiceerde al veel over de islam.  Met De islam voor ongelovigen schreef hij de ideale inleiding. Wie wil meepraten in de migratie- en moslimdebatten, kan niet buiten .

In Voor vrijheid dus tegen islamisering vat Sam van Rooy kernachtig samen wat islamisering is, en hoe die zich sluipend voortzet in onze Vlaamse samenleving.

 

Al deze en onze andere uitgaven vindt u in onze webwinkel.