JavaScript is required for this website to work.

Nieuwe website gelanceerd

Met veel plezier (en ook een klein beetje trots) stelt Doorbraak vandaag op 11 juli haar vernieuwde website voor. Cadeautje aan ons snel groeiend lezerspubliek. We dachten dat het na vijf jaar stilletjes tijd werd voor een vernieuwde layout en natuurlijk ook een vernieuwd platform, dat ons in de toekomst meer integratiemogelijkheden met andere platformen zal bieden.

Meer dan een mening

Met de vernieuwde layout willen we vooral de leesbaarheid bevorderen, criterium nummer 1 om mensen op de site te blijven houden en ze meer dan één artikel te laten lezen.

We willen ook de opinie-stukken (meer dan één mening is niet voor niets onze slagzin) beter laten uitkomen. Standpunten, vrije tribunes, columns (sprekershoek) en interviews krijgen een layout met een grijze of rode achtergrond, wat hen duidelijk onderscheidt van de gewone artikels.

Ook de auteurs willen we graag wat meer in het zonnetje zetten en natuurlijk voorzien we ook alle integratie met facebook, twitter en linkedin. Alles in totaal hebben we meer dan 20 vernieuwende elementen in Doorbraak.be gestoken. Inclusief natuurlijk de jongste trucjes om beter te scoren bij de zoekrobotten. De kracht van de vernieuwing.

Ook de nieuwsbrief is in een nieuw kleedje gestoken. U kan voortaan inschrijven op 3 nieuwsbrieven: de Dagelijkse Dosis Doorbraak, de Wekelijkse Dosis Doorbraak en de Nieuwsbrief met aankondigingen, activiteiten, speciale promoties, enz. Nog niet ingeschreven? Spoed u naar de nieuwsbrieven.

Tablets en slimme telefoons

De meest opvallende technische vernieuwing is uiteraard de aanpassing voor tablets en telefoons. Gebruikers van ietwat kleinere schermpjes zijn in het verleden wat stiefmoederlijk behandeld. Pour les GSM la même chose. Met een responsieve layout hopen we ook voor de gebruikers op de bus en op de tram een aangenamere leeservaring te bieden. Probeer het eens als u morgen op de trein zit.

Reclame?

Helaas, helaas, driewerf helaas. We kunnen het financieel niet rooien zonder reclame. Daarom zal ook onze nieuwe site wat reclame bevatten. Bent u daar geen voorstander van? Dan nodigen we u van harte uit om steuner te worden. Dan krijgt u van ons een login om reclamevrij verder te lezen.

Samenwerking binnen de redactie

Met de nieuwe site hebben we meteen ook een nieuwe manier om artikels snel en efficiënt in te brengen en te redigeren. Bent u een van onze 150 redacteurs? Dan krijgt u een dezer dagen een berichtje in de bus om deel te nemen aan dat systeem. Artikels brengt u via een simpel formuliertje meteen in het systeem in en  wij plaatsen het zo snel mogelijk. Had u graag een betere omschrijving gezien van uw profiel? Een berichtje naar [email protected] en we passen het aan.

Was u nog geen auteur bij Doorbraak, maar heeft een klare visie, een scherpe pen en een kennis van uw specialiteit en zou u het graag worden? Dan hopen we snel op een berichtje van u aan [email protected].

Uw mening?

Uiteraard horen we graag uw feedback en eventuele opmerkingen, commentaren en suggesties op onze stek. Mocht je hier en daar nog een foutje, een lelijke layout of een dode link zien, dan horen we dat graag op [email protected].

Alvast veel plezier met onze nieuwe Doorbraak.be

De Doorbraak-ploeg.