fbpx
Doorbraak Nieuws

PROMO: Coronaboekenpakket

 

De pest is een kroniek van een kuststad in de greep van een dodelijke ziekte. De slachtoffers sterven een snelle en vreselijke dood, en als gevolg van de quarantaine worden de andere inwoners geplaagd door gevoelens van angst en claustrofobie. Het is een meeslepende vertelling over moed en vastberadenheid en de broosheid van het menselijk bestaan.

In 1349 werd Vlaanderen getroffen door een catastrofe die een derde van de hele Europese bevolking meenam in het graf: de Zwarte Dood. De pest was wellicht een van de grootste rampen uit onze geschiedenis. Meedogenloos sloeg de ziekte toe: rijk noch arm werd gespaard.

De coronapandemie dreigt de grootste gezondheidsdreiging van onze tijd te worden. Het legt de verschillende niveaus bloot waarop wij tegenwoordig met elkaar verbonden zijn – het maakt niet uit wie of waar we zijn, wat we nu meemaken gaat voorbij aan landsgrenzen, identiteiten en culturen. De verspreiding van het virus maakt ondubbelzinnig duidelijk hoezeer onze wereld geglobaliseerd is, al was dat in de 14de eeuw ook wel al het geval. De epidemie moedigt ons aan de wereldbevolking als één grote samenleving te zien en dwingt ons om in te zien dat individuele keuzes gevolgen hebben voor iedereen.
De samenleving waar we ons nu mee bezig moeten houden, is de gehele mensheid.

 

Het Doorbraak coronaboekenpakket bestaat uit 1349: Hoe de Zwarte Dood Vlaanderen en Europa veranderde van Joren Vermeersch, De pest van Albert Camus en het gloednieuwe In tijden van besmetting van Paolo Giordano.

U kan het hier in de online boekhandel van Doorbraak kopen tegen €42,50 i.p.v. €47,50.

 

Alvast veel leesplezier!