fbpx


Niet gecategoriseerd

Duitse topeconoom over de Europese droom

interview in volgende papieren DoorbraakHet tijdstip was toeval, maar had eigenlijk niet beter gekozen kunnen worden. Precies op de dag dat de Cypriotische banken hun deuren terug openden en men chaos en zelfs geweld vreesde, vond in de luxueuze en goed beschermde omgeving van De Warande een symposium plaats met de wat donkere titel Europa in crisis. Het publiek bestond uit diplomaten, politici van de V-partijen, economen, bankiers en Vlaamsgezinde ondernemers. De hoofdspreker op het symposium was de Duitse professor Hans-Werner Sinn.

De zachtaardige en vriendelijke professor wordt in zijn eigen land door velen gevreesd en door iedereen gerespecteerd. Als directeur van het  gerenommeerde IFO, het Instituut voor Economie in München, is hij een vertrouwd gezicht in de serieuze praatprogramma’s, in de economiekaternen van kranten en in de boekhandel. Zijn laatste boeken Kasino Kapitalismus en Die Target Falle zijn bestsellers, ook in de Engelse vertaling.

Hans-Werner Sinn windt er geen doekjes om: de eurozone moet tijdelijk inkrimpen om enkele Zuiderse staten de mogelijkheid te geven om serieus te saneren en terug competitief te worden. Doorbraak mocht op uitnodiging van het ondernemersnetwerk Pro Flandria met de drukbezette econoom van gedachten wisselen. We spraken over de toekomst van de eurozone en over de Europese droom van Sinn zelf, maar ook over de wenselijkheid van de kernuitstap.

Precies omdat Europa zo’n belangrijke zaak is, gaat de bedaarde professor genadeloos te keer tegen de ‘zachte heelmeesters’. ‘Anderen geven de patiënt voortdurend pijnstillers, ik bied het medicijn aan’, stelt Sinn strijdlustig. Wat dat medicijn dan precies inhoudt, leest u in het volgend nummer van de ‘papieren Doorbraak’.

Abonneren kan via de lentepromotie (klik hier).

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.