Economie

Geef uw persoonlijke mediasubsidie aan Doorbraak

Maak mee 2017 een Doorbraakjaar

Resultaten Doorbraak 2016

2016 was een topjaar voor Doorbraak. Het aantal sessies steeg in vergelijking met 2015 met 26%. Het aantal unieke bezoekers steeg in diezelfde periode met 12%. Daarmee zijn onze doelstellingen respectievelijk 20% en 10% stijgen ruim gehaald. 

In 2016 ging ook Doorbraak Boeken van start, de uitgeverij van Doorbraak. Ondertussen telt de catalogus van die uitgeverij al vier titels: Vrank en Vrij van Jean-Marie Dedecker, Van Reich tot Republik van Dirk Rochtus, Dorpstraat-Wetstraat van Peter Reeckmans en Islam voor ongelovigen van Koenraad Elst. De bedoeling van Doorbraak Boeken is onder meer ook boeken uit te geven die in een andere uitgeverij geen of weinig kans krijgen, zoals de opinies op Doorbraak.be. 2017 kondigt zich voor Doorbraak Boeken veelbelovend aan. Doorbraak Boeken is vanaf 2017 ook actief in Nederland; de boeken worden er verspreid via uitgeverij Aspekt.

2017 wordt een belangrijk jaar voor Doorbraak. Met enkele grote kosten.

2017: een Doorbraakjaar.

Doorbraak is een groeier. Maar het zou fout zijn te denken dat ‘voortdoen zoals we bezig zijn’ een goede zaak is.

Doorbraak heeft grote plannen. In 2017 willen we een grote stap vooruit zetten. We willen dat op de eerste plaats technologisch. Onze website is verouderd en moet anders, open voor meer lezers, vlot mobiel leesbaar (op alle mogelijke dragers, niet het minst smartphones) en klaar voor de toekomst. Daar hebben we de juiste partner voor gevonden.

Doorbraak Boeken wordt verder uitgebouwd. Ondertussen kunt u ook de voorjaarscatalogus van Doorbraak Boeken raadplegen. U vindt er boeken van o.a. Frank Thevissen over fake news, Theodore Dalrymple over Edmund Burke, Lode Wils’ biografie van Frans Van Cauwelaert en het langverwachte ‘Grendelboek’ van Hendrik Vuye en Veerle Wouters.

Maar Doorbraak investeert ook in een audiovisuele toekomst. TV-kijken via het net wordt de nieuwe standaard. Die trein zal Doorbraak niet missen, al zijn er ook concrete tv-plannen voor 2017.

Doorbraak gaat op zoek naar 1.000x €150. Duizend lezers die ons €150 willen geven om de doorstart te financieren. Duizend investeerders in een divers medialandschap, in het doorbreken van de pensée unique.

Het goede nieuws is: u hoeft dat niet voor niets te doen. Wij zijn onze schenkers dankbaar. De snelle schenkers nog meer. Iedereen die ons met 150 euro steunt, krijgt van ons een gesigneerd exemplaar vaan het nieuwe Doorbraak Boek van Frank Thevissen: Nep Nieuws. Een stevige portie mediakritiek.

De eerste 100 donateurs, die voor 8 februari €150 steunen aan Doorbraak, worden uitgenodigd op de Open Doorbraak Denkdag. Op 18 februari kan u in Salons Frank De Boek (Jacob Jacobsstraat 39 – 41 B – 2018 – Antwerpen) aan tafel met de kernredacteurs, bestuursleden en met verschillende auteurs van Doorbraak. En u krijgt erbovenop nog een interessant programma over de media in Vlaanderen. Frank Thevissen en Gie Goris (hoofdredacteur van MO*  en voorzitter van Media21) vertellen elk vanuit hun perspectief over de media in Vlaanderen en de rol die Doorbraak daarin kan, moet en wil spelen. U gaat vast en zeker voldaan naar huis, in menig opzicht. 

Aarzel dus niet en steun Doorbraak vandaag nog! 

U kiest voor een eenmalige gift of – beter nog – een doorlopende opdracht ten gunste van Doorbraak.

Met uw bankkaart bij de hand kan u ons hier steunen.

Maandelijkse steun:

  • Overschrijving: (download het formulier)
  • PC-banking: surf naar de webstek van uw bank en geef een permanente opdracht ten gunste van de uitgever van Doorbraak, ‘vzw Stem in ’t Kapittel’ op rekeningnummer BE94 9730 8629 8914 (IBAN) ARSPBE22 (BIC-code)
  • Via kredietkaart: stort maandelijks via uw online banksysteem

Eenmalige gift:

  • Via onze dotatiepagina
  • Via overschrijving op rekeningnummer BE94 9730 8629 8914 (IBAN) ARSPBE22 (BIC-code) van: vzw Stem in ’t Kapittel (uitgever van  www.doorbraak.be), Collegelaan 106, 2100 Deurne
  • Via kredietkaart: via online banksysteem

Als u een legaat wil overmaken aan Doorbraak, Doorbraak wil voorzien in uw testament, neem dan contact met ons op [email protected] 

Reacties

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel
Hoofdredacteur: Pieter Bauwens
Webbeheer: Dirk Laeremans

[email protected]
[email protected]
[email protected]
[email protected]