fbpx


Binnenland
Nelly Maes

Geen nieuwe (Links-Vlaamse) partij nodig
Het Vlaamse kamp mag zichzelf niet herleiden (of mag niet herleid worden) tot een bewuste minderheid die de onafhankelijkheid nastreeft om een rechts Vlaanderen tot stand te brengen. Op een partij die onafhankelijkheid nastreeft om er een linkse staat van te maken zit weinig volk te wachten. Dat zou enkel de versnippering van de Vlaamse democratische kracht vergroten.

De Vlaamse Beweging is voor vele Vlamingen altijd een brede beweging geweest met een sociale en culturele dimensie. De politieke ontvoogding moet tevens sociale emancipatie en culturele openheid tot stand brengen.
Een Vlaamse staat moet op een democratische wijze aan een inclusieve, sociale en vrij denkende samenleving vorm geven en Vlaanderen zijn plaats geven in een meer democratisch Europa.
Op weg naar dat zelfstandig Vlaanderen moeten alle linkse krachten in Vlaanderen gemobiliseerd worden.

Ook in de centrumpartijen zitten linkse krachten.
Ook binnen de B-partijen zitten Vlaamsgezinden die de vergrendeling van Vlaanderen niet meer pikken.
Vandaag zijn die krachten verdeeld en machteloos.

Binnen de V-partijen voltrekt zich een hergroepering van Vlaamse kiezers die de ‘Belgische verstening’ grondig beu zijn. Velen zien echter geen heil in een separate regio die Brussel prijsgeeft. Velen ook willen Vlaams zelfstandigheid maar geen rechtse samenleving waarin enkel de economisch sterken de dienst uitmaken.

Die groep zit niet te wachten op een nieuwe partij maar op meer Vlaamse eensgezindheid, duidelijke doelstellingen en een efficiënte Vlaamse strategie.Daar moet nu aan gewerkt worden.

<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Nelly Maes