fbpx


Binnenland

Geldverslaafd

Even Snel


‘De geldverslaving van Didier Bellens vormt een gezondheidsprobleem.’ Die uitspraak van Laurette Onkelinx bleek fataal voor de Belgacom-CEO. Wanneer de beschermende PS-hand wordt weggetrokken, zijn de dagen van zo iemand geteld.

Maar er zijn natuurlijk nog veelverdieners. Marc Uyttendaele, om maar iemand te noemen, is sedert 2008 advocaat van de stad Charleroi. Het Institut Emile Vandervelde, studiedienst van de PS, stuurde in dat jaar brieven naar door socialisten geleide steden en gemeenten in Wallonië en naar grote publieke instellingen om de diensten van meester Uyttendaele aan te bevelen. Die vertrouwelijke brief lekte door een vergissing uit maar schaadde de loopbaan van Uyttendaele niet meteen.  

Gisteren meldde de Waalse krant L’Avenir dat Charleroi, geleid door burgemeester en PS-voorzitter Paul Magnette, in 2012 liefst 639 817 euro uittrok voor de advocaten die de stad vertegenwoordigen in rechtszaken. Dat is dan nog buiten de processen betreffende de politiezone gerekend. Meester Uyttendaele mocht voor dat jaar de somma van 241 223 euro’s in rekening brengen bij de Karolingse stad, zegge en schrijve op zijn eentje zowat 38% van het totaal. Een gemeenteraadslid van Ecolo ondervroeg burgemeester Magnette daarover.

Wanneer meester Uyttendaele na zijn zware werkdagen vermoeid de bedstede opzoekt, mogen we aannemen dat hij het warme lichaam van zijn echtgenote naast zich voelt. Dat is dan de body van niemand minder dan PS-vice-premier Laurette Onkelinx, die in vroegere tijden madam Uyttendaele zou genoemd zijn. Daarmee mogen we besluiten dat minister Onkelinx meer dan goed geplaatst is als ervaringsdeskundige om te oordelen over geldverslavingen.

Dit berichtje deed op onze redactie alvast enkele hoofden wegzakken tot diep tussen de schouders. Het besef dat wij hemel en aarde moeten bewegen om met enkele tienduizenden euro’s en heel veel goodwill van schrijvelaars deze boot op koers te houden, breekt zuur op bij het vernemen van die bedragen. Waarom, zo luidde de verscheurende hartenkreet van een redacteur net voor hij in tranen uitbarstte, waarom zijn wij niet geboren als PS’sers?

Het gaat intussen beter met hem maar we willen, geen PS’sers zijnde, met meer aandacht dan gebruikelijk wijzen op onze slotzin:

<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.