Cultuur, Doorbraak
Guido Lauwaert

Guido Lauwaert schrijft een boek

Op 16 november presenteerde onze theaterrecensent Guido Lauwaert het eerste deel van zijn memoires, Alvorens alles vervaagt (Houtekiet), in de raadszaal van het Gentse stadhuis. Inleider Karel Anthierens noemde hem De laatste picaro van de Vlaamse letteren. Picaro: een schelm dus. En inderdaad, Lauwaert had ons weer eens goed liggen. Aftredend burgemeester Termont zou spreken, maar hij was in het buitenland. Matthias Schoenaerts zou er zijn, maar hij stuurde zijn kat. Juist daarom werd de boekpresentatie een feest, dat pas diep in de nacht eindigde in het Café Den Turk rechtover het Stadhuis. Deze montage van sfeerbeelden leidt de lezer recht naar Lauwaerts boek, dat zelf een sfeerbeeld schetst van het literaire leven in Vlaanderen van de jaren zestig tot 1984. U ziet onder meer hoe Guido Lauwaert de ‘hollandiserende’ Julien Schoenaerts imiteert… (vervolg op het doek).

 

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans