fbpx


Politiek

Het ‘Covid STOM Ticket’ van Vivaldioot Vandenbroucke

België BananenrepubliekDe socialisten van Vooruit introduceerden deze week de ‘Big Shit’. Een mislukt circus van Connerie Rousseau. De rode ijdeltuit is stilaan de Pipo de clown van de Belgische politiek geworden. Conner is de nar en slippendrager van Freaky Frank Vandenbroucke die politieke spelletjes en communicatiestratego speelt. Zonder de baxter van intelligentie van Frank is Rousseau niets meer dan een populistische woke-janet met rode neus en fake-smile. Hij hoopt een brug over de Rubicon te bouwen om zo de niet racistische…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


De socialisten van Vooruit introduceerden deze week de ‘Big Shit’. Een mislukt circus van Connerie Rousseau. De rode ijdeltuit is stilaan de Pipo de clown van de Belgische politiek geworden. Conner is de nar en slippendrager van Freaky Frank Vandenbroucke die politieke spelletjes en communicatiestratego speelt. Zonder de baxter van intelligentie van Frank is Rousseau niets meer dan een populistische woke-janet met rode neus en fake-smile. Hij hoopt een brug over de Rubicon te bouwen om zo de niet racistische kiezers van het Vlaams Belang terug te winnen. Het is duidelijk. Rousseau wil geen betere maatschappij. Geen beweging die de systeemfouten van de huidige generatie politici herstelt, maar… meer kiezers. En het liefst Vlaams Belang-kiezers. Le nouveau shit est arrivé.

Het rijk van de beperktheid.

Het rijk van de vrijheid is het rijk van beperktheid geworden. Een dictatuur waar een communistische professor van volksmennerij de niet-gevaccineerden of zerovaxers stigmatiseert, discrimineert en verbant naar de vier muren van hun woning.

Straks krijgen we aparte cafés en restaurants voor zerovaxers. Ook aparte bussen voor zerovaxers, of aparte filmvoorstellingen voor zerovaxers. Met andere woorden een apartheidsbeleid op basis van denken en vrije wilsbeschikking. Is dat niet erger dan apartheid op basis van ras of gender?

Papieren vaccins

We krijgen een opsluiting en verbanning van zerovaxers vergelijkbaar met deze van de communards uit Parijs die in een andere vorm van democratie geloofden. Een verbanning van andersdenkenden die zich niet wilden vaccineren met een papieren vaccin welke geen besmetting voorkomt, geen ziekte vermijdt en het overlijden aan corona niet uitsluit. De coronavaccins zijn condooms waar je toch zwanger van wordt, een airbag die in je gezicht ontploft of een regenjas waar je druipnat van wordt.

Onze pornopremier wil nu een epidemiologische noodtoestand uitroepen en de pandemiewet activeren terwijl in Vlaanderen 92% van de volwassen bevolking gevaccineerd is. Als je nu de zwaarste medische noodtoestand moet uitroepen, beken je dan niet dat de vaccins kut zijn? Ook ik liet me trouw vaccineren. Waarom, vraag ik me nu af.

Covid Stom Ticket

Het Covid Safe Ticket(CST) is helemaal niet safe. Op café, in de fitness, in de bioscoop… loop ik evenveel kans om besmet te worden door een gevaccineerde als door een niet-gevaccineerde. Trouwens, het grootste aantal besmettingen komt voor bij kinderen tussen 0 en 12 jaar. Kinderen onder de 16 jaar hebben geen Covid STOM Ticket nodig in de Horeca.

Het CST remt in geen geval de besmettingen af. Het enige wat je bereikt is dat minder niet-gevaccineerden besmet geraken. Daar ben ik als gevaccineerde vet mee. Ik loop nog steeds evenveel kans op besmetting. Is dat mijn beloning om me te laten vaccineren?

De N-VA-val

De valse beloften die men ons inlepelde om ons tot vaccineren aan te zetten waren niets meer dan politieke communicatiespelletjes. Ik kan mij trouwens niet van de gedachte ontdoen dat deze coronacrisis geënsceneerd is omdat De Croo nog eens een ministerraad zou kennen waar iedereen aan het zelfde zeel trok.

Een CST-bocht van 180 graden liberale constipatie, met als toetje Jan Jambon en de N-VA met de broek aan de enkels zetten en aan de schandpaal nagelen. Mission accomplished.

Slappe Jan

Aan welke slappe pijp Jan Jambon hing in Dubai om Vlaanderen te verlappen aan het Covid STOM Ticket weet ik niet. Maar één ding weet ik zeker. Als Bart De Wever naar de VRT moet afzakken om met deflatoire argumenten de inflatie van N-VA te stoppen, dan weet je dat er mega geblunderd werd. Bij een echec van kleinere omvang zendt de partij Peter De Roover of Valerie Van Peel. Het is maar een electorale ramp wanneer De Wever de schade moet herstellen.

Hoelang nog slikken de N-VA’ers de fratsen van Jambon? Tot wanneer zullen alle hardwerkende N-VA’ers de electorale belasting van Jambon nog betalen? De existentiële paradox van Jan is de keuze tussen de partij en zijn ijdelheid en portemonnee. De ervaring leert mij dan politici voor het laatste kiezen. Verras me Jan.

Dit was niet op de afbraak:

  • Het spelletje van Hans Bonte is belachelijk. Eerst jut hij gans Vlaanderen op voor het CST en dan verklaart hij geen politiecontroles ter handhaving te zullen uitvoeren.
  • Meer dan de helft van de Vlaamse burgemeester verklaart de CST-regel in de Horeca niet te zullen handhaven. Misschien kan de politie beter ingezet worden voor de bestrijding van criminaliteit dan voor de controle op Vandenbroucke-absurditeiten.
  • Twee op de drie café’s en restaurants in Brussel controleert niet op CST. Net iets lager dan de vaccinatiegraad dus.
  • Aan de kust annuleren 40% van de mensen hun verblijf door het CST. Zelfstandigenhater Vandenbroucke en zijn side-kick Rousseau zuipen zegevierend champagne. De Croo zakt verder naar de kiesdrempel.
  • Nadat 20 jaar geleden de groene burgemeester van Zwijndrecht op de hoogte werden gebracht van de PFAS-vergiftigging. Nadat Groene ministers en CD&V-ministers 3M een hand boven het hoofd hielden, is er nu een eindelijk een minister met ballen die gifmenger 3M sluit. Dank u Zuhal.
  • Ben Weyts laat de kinderen van het vijde en zesde leerjaar opdraaien voor zijn falend beleid.
  • De woke-trein van groene masturbatie is gisteren vertrokken naar Glasgow voor de klimaattop. Waarom zoomen de CO2-zeloten hun klimaattop niet?

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.