fbpx


Politiek

Het fiasco van België zet Vlaanderen in de uitverkoop

België BananenrepubliekBelgië is geen ‘failed state’. Het is een ‘failed fiasco’. Terwijl waterslachtoffers veroordeeld worden tot het leven in doorzopen aquariums zonder gas en elektriciteit, deelt het Rode Kruis koude ovenmaaltijden uit. Soms moet je de grappen niet zelf bedenken. ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’, zei Johan Cruyff ooit. Wel, één ding valt mee voor de Walen. Ze blijven gespaard van de verdriedubbeling van de energiefacturen door de klimaattollenaars. Het ziet er meer en meer naar uit dat de strijd naar…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


België is geen ‘failed state’. Het is een ‘failed fiasco’. Terwijl waterslachtoffers veroordeeld worden tot het leven in doorzopen aquariums zonder gas en elektriciteit, deelt het Rode Kruis koude ovenmaaltijden uit. Soms moet je de grappen niet zelf bedenken.

‘Elk nadeel heb zijn voordeel’, zei Johan Cruyff ooit. Wel, één ding valt mee voor de Walen. Ze blijven gespaard van de verdriedubbeling van de energiefacturen door de klimaattollenaars. Het ziet er meer en meer naar uit dat de strijd naar klimaatneutraliteit een pyrrusoverwinning wordt. Miljoenen Belgen zullen in 2050 De Zutter, Almaci, Van der Straeten en Calvo dankbaar zijn voor de CO2-arme lucht die ze inademen, terwijl ze hun kinderen wassen met het water uit de goot na een geslaagde sessie afvalcontainerduiken voor hun avondmaal. Bedankt voor deze groene nachtmerrie.

Na de waterval de papiertsunami

Intussen fakete Annelies Verlinden, de wulpse freule van de orde van de hypocritijnzers, haar steun aan de Belgische hockeyploeg en de Waalse slachtoffers van de watersnood. Een Vivaldiotisme dat door haar collega broeder Van Peteghem scheef getrokken wordt door 200 pennenlikkers te sturen om de Walen na de wateroverlast onder te dompelen in een administratieve overlast. Wedden dat ik hier binnen vijf jaar schrijf dat de slachtoffers van de Waalse watersnood, gevangen in een papiertsunami, nog niet vergoed werden. Het is niet anders in deze failed fiasco. De slachtoffers van de bomaanslagen in Zaventem en Maalbeek steken wanhopig hun kunstmatige ledematen in de lucht. Vijf jaar na datum zagen ze nog geen rotte frank.

De punctuurpsychose

Het politiek falen van deze bananenrepubliek is compleet wanneer blijkt dat alle beleidspartijen van de federale en de regionale regeringen samen amper 25% van de burgers kunnen motiveren om de corona-app te downloaden. Amper 2,7% gebruikt de app. We spreken niet meer over een kloof met de kiezer maar over een zwart gat van incompetentie.

Na zeven maanden prikken zijn 60% van de Belgen dubbel gevaccineerd en 50% genieten de hoogste bescherming omdat ze reeds twee weken volledig gevaccineerd zijn. Eén op de twee Belgen is aldus tussen de 60% en 90% beschermd tegen de oorspronkelijke Wuhanvariant. Tegen de nieuwe Colombiaanse variant? Dat weten ze nog niet. Er wordt nu gepleit om te starten met het toedienen van een derde prik.

We zijn in een punctuurpsychose terecht gekomen. Een wereld waar pillendraaiers zich prikkend verrijken en iedereen slaaf wordt van de naald. Een virologisch kastenstelsel zal de bevolking indelen in prikschuiven. Hoe meer prikken hoe meer deugden. Tien prikken voor een restaurantbezoek. Twintig prikken voor een festival of discotheek. Veertig prikken om de lokale hoer te bevredigen. In 2024 zal enkel wie meer dan 50 prikken borduurde stemrecht krijgen. De priklozen worden de melaatsen van de toekomst waar zelfs geen socialist, en zeker geen Vandenbroucke-adept, naar omkijkt.

De uitverkoop van Vlaanderen

Het Belgische falen van Vivaldioten en andere allotria sleurt Vlaanderen van de solden naar de totale uitverkoop. De door hun Nederlandse eega’s geïndoctrineerde waterdragers van het Vlaams-nationalisme: Bart De Wever en Tom Van Grieken, zien de onafhankelijkheid van Vlaanderen als een knielen voor het huis van Oranje. Beste Bart en Tom: veranderen van slavendrijver is geen vrijheid en veranderen van koningshuis is geen onafhankelijkheid. In jullie beginselverklaringen staat te lezen dat jullie respectievelijke partijen streven naar een onafhankelijk Vlaanderen. Het is niet omdat je ’s morgens aan de ontbijttafel niets te zeggen hebt, dat je Vlaanderen moet verkopen aan Nederland. Als jullie zo nodig de ring van Willem-Alexander willen kussen ga dan boven de Moerdijk asiel aanvragen.

De smurfen willen dan weer alles onder de federale paddenstoel huizen. Grote smurf Lachaert wil Vlaanderen bevoegdheden geven zolang ze doen wat hij zegt en denkt. Doen ze dat niet, dan beslist de federale regering. Lachaert wil een Vlaams regering onder curatele van de Vivaldioten. De kleuterschool van de politiek wordt een luierbrigade van stinkende potjes. Ontvoogding onder voorwaarde van gehoorzaamheid is een onthoofding van je identiteit en een invalide vrijheid met muilband, boevenbal en ketting. De blauwe fils à papa’s duiken onder de zwart-geel-rode rok van Elisabeth I op zoek naar het licht van de toekomst. Retour à Belgique à papa waar de kip met de gouden eieren een haan met dikke nek en lege beurs is. Een kat in het nauw doet rare sprongen. Een smurf in het nauw breekt alle records op de schaal van Don Quichote.

Dit was niet op de afbraak:

  • Sinds Trump de politieke leugen normaliseerde is het parlement een leugenpaleis geworden waar liegende en bedriegende leiders het volk om de tuin leiden. Gelukkig ondertekende Quickie stickie deze week het KB voor het gebruik van de leugendetector.
  • Groene Tinne Van der Straeten zorgt voor de duurste brandstof aan de pomp ooit, de duurste gasfactuur ooit en de duurste elektriciteitsfactuur ooit. Zalig de groenen van geest, tot hen behoort het rijk van de psychiatrie.
  • Quickie Stickie werd ter orde geroepen en de schatkistpaparazzi flitsen pas na 6 km te snel rijden. Het wijd Kortrijks bakkes van quickie hard dichtgeklapt.

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.