fbpx


Politiek

Het ippon van Dedecker en de coma van Vivaldi

België BananenrepubliekDe vite-valt-ie-regering is een polyamoureuze relatie van drie koppeltjes en een van tafel en bed gescheiden pastoor. Het prostituant fladderen van de premier werd door alle partners aanvaard als stress decompresserende coïtustherapie. Het vreemdgaan van Bouchez werd dan weer getolereerd zolang hij enkel in Wallonië schreeuwlozingen twitterde. Maar nu ook Magnette vreemdgaat om de nomenklatoera van de Waalse vakbonden te bevredigen, is het duidelijk dat aan de poten van het procrustesbed wordt gezaagd. De coma van Vivaldi Vivaldi heeft de…

Niet ingelogd - Plus artikel - log in of neem een gratis maandabonnement

U hebt een plus artikel ontdekt. We houden plus-artikels exclusief voor onze abonnees. Maar uiteraard willen we ook graag dat u kennismaakt met Doorbraak. Daarom geven we onze nieuwe lezers met plezier een maandabonnement cadeau. Zonder enige verplichting of betaling. Per email adres kunnen we slechts één proefabonnement geven.

(Proef)abonnement reeds verlopen? Dan kan u hier abonneren.


U hebt reeds een geldig (proef)abonnement, maar toch krijgt u het artikel niet volledig te zien? Werk uw gegevens bij voor deze browser.

Start hieronder de procedure voor een gratis maandabonnement

Was u al geregistreerd bij Doorbraak? Log dan hieronder in bij Doorbraak.

U kan aanmelden via uw e-mail adres en wachtwoord of via uw account bij sociale media als u daar hetzelfde e-mail adres hebt.
Wachtwoord vergeten of nog geen account?

Geef hieronder uw e-mail adres en uw naam en we maken automatisch een nieuw account aan of we sturen u een e-mailtje met een link om automatisch in te loggen en/of een nieuw wachtwoord te vragen.

Uw Abonnement is (bijna) verlopen (of uw browser moet bijgewerkt worden)

Uw abonnement is helaas verlopen. Maar u mag nog enkele dagen verder lezen. Brengt u wel snel uw abonnement in orde? Dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Heeft u een maandelijks abonnement of heeft u reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw abonnement bij voor deze browser en u leest zo weer verder.

Uw (proef)abonnement is verlopen (of uw browser weet nog niet van de vernieuwing)

Uw (proef)abonnement is helaas al meer dan 7 dagen verlopen . Als uw abonnementshernieuwing al (automatisch) gebeurd is, dan moet u allicht uw gegevens bijwerken voor deze browser. Zoniet, dan kan u snel een abonnement nemen, dan mist u geen enkel artikel. Voor 90€ per jaar of 9€ per maand bent u weer helemaal bij.

Als "Vriend van Doorbraak" geniet u bovendien van een korting van 50% op de normale abonnementsprijs.

Reeds hernieuwd, maar u ziet toch dit bericht? Werk uw gegevens bij voor deze browser of check uw profiel.


De vite-valt-ie-regering is een polyamoureuze relatie van drie koppeltjes en een van tafel en bed gescheiden pastoor. Het prostituant fladderen van de premier werd door alle partners aanvaard als stress decompresserende coïtustherapie. Het vreemdgaan van Bouchez werd dan weer getolereerd zolang hij enkel in Wallonië schreeuwlozingen twitterde. Maar nu ook Magnette vreemdgaat om de nomenklatoera van de Waalse vakbonden te bevredigen, is het duidelijk dat aan de poten van het procrustesbed wordt gezaagd.

De coma van Vivaldi

Vivaldi heeft de grenzen van zijn smeedbaarheid en ductiliteit bereikt. De pijnbank strekt zich nu ook uit tot het Covid-beleid. Een logisch gevolg van het feit dat de ideologische splijtzwam zich manifesteert in de vaccinatiecijfers en in de visie op het mondmaskerbeleid op school. Helaas voor Vivaldi beschermt het paarsgroen vaccin als een zeef en werken de derdewegmedicijnen voor geen meter. Gevolg: Vivaldi ligt in coma aan het beademingstoestel op de afdeling intensieve zorgen van de Wetstraat 10. De dokters vrezen voor zijn leven en betwijfelen of hij de kernenergiegolf, de pensioengolf, de langdurig ziekengolf, de hongerstakingsgolf en de begrotingsgolf überhaupt kan overleven. De grootste uitdaging van het medische team wordt om het lijk na zijn overlijden in een constante situatie van schijndood te houden, tot er na verkiezingen en minimum 500 dagen onderhandelen een nieuwe regering zijn intrek neemt.

Ippon voor Dedecker

Nu hij sneller van mening verandert dan van mondmasker verloor Vandenbroucke deze week zijn status van slimste van de klas. In het parlement is hij de pedalen zelfs zozeer kwijt dat hij zich moet verlagen tot persoonlijke aanvallen. Hij lanceert scudraketten met Bolsonaro en Darwinverwijten naar elkeen die hem durft tegen te spreken. Is er de facto nog een debat als een minister op elke vraag repliceert met denigrerende, laatdunkende en beledigende haatspraak? Neen is het antwoord. Dan zijn we in het communisme of andere dictatuur terecht gekomen. Jean Marie Dedecker, zwierde het Darwin-verwijt als een boemerang in Vandenbroucke’s tronie terug. ‘Ik geloof meer in Darwin, dan in Stalin’, brieste hij. Ippon voor Dedecker. Ja, ik weet het, ze vechten niet in dezelfde gewichtsklasse. Een mammoet tegen een pluimgewicht. Niet fair!

King con

Conner Rousseau, in Franstalig België smalend ‘King Con’ genoemd, hakt ongenadig in op de ongevaccineerden en belaadt hen met alle zonden van Israël. In Wallonië is 18% van de kiezers een zogenaamde anti-vaxer. Verkeerd gekozen naam. Het is een foute veralgemening. Want in feite betreft het anti-coronavaxers. Twijfelen aan één bepaald vaccin betekent niet dat je alle vaccins weigert. Dit ter zijde.  +/- 470.000 kiezers blijven zich is Wallonië verzetten tegen het coronavaccin. Het ligt politiek gevoelig. Want in Wallonië halen maar twee partijen meer dan 18%: MR en PS. Het gaat dus best over veel kiezers, die men niet blindelings wil schofferen.  Maar daar trekt King Con zich in Vlaanderen niets van aan. Daar betreft het amper 8%, de grootte van de partij Groen zeg maar. Electoraal te verwaarlozen dus.

De ongevaccineerden een politieke of ideologische stempel geven is voor King Con helaas onmogelijk. Hen wegzetten als domme extreemrechtsen is onmogelijk want in Wallonië is er geen Vlaams Belang en stemt 75% groenlinks. Ergo minimum 13,5% van de Waalse anti-coronavaxers zijn groenlinksen. Ze zijn woke omtrent de coranavaccins. Het zijn coronavaccinwokies.

Mag ik nog even het volgende meegeven aan de Vivaldioten en believers van 100% vaccinatie als rijk van de vrijheid. In Gibraltar is elke inwoner 100% dubbelgeprikt en kreeg 28% een boosterprik. Als grensarbeider kom je Gibraltar niet binnen zonder een dubbele prik. Maar ook daar kennen ze een vierde golf. Ook in Gibraltar worden evenementen afgelast en is sprake van beperkte kerst en nieuwjaarsfeestjes.

Het slim rijk van de rijkdom

De prikkomanen van de Vivaldi-regering roeptoeteren nu dat de boosterprik de vrijheid garandeert. Wie gelooft die mensen nog. Het is voor mij overduidelijk. Mocht dé pil maar zo pover beschermen als coronavaccins, mochten condooms zaadcellen in horden doorlaten zoals coronavaccins dat doen, wel dan had de Bond voor Grote Gezinnen een ledenexplosie en was gynaecoloog een knelpuntberoep. De huidige coronavaccins zijn echter als schoenen van den Aldi of onderbroeken van de Primark. Ze gaan zes maanden mee en dan moet je nieuwe kopen. Het rijk van de vrijheid zal enkel bereikt worden als de rijken van de Big Pharma rijk genoeg zijn.

Dit was niet op de afbraak:

  • De ophokplicht voor arbeiders door verplicht telewerk is een economische leegloper waardoor (be)sturen bemoeilijkt wordt en vooruitgang langzaam erodeert.
  • ‘Zolang de basketbal rond is zullen pieten zwart zijn’, zegt men in Aalst. Voor de ajuinen is zwarte piet nog steeds zwart, de witte van Zichem nog steeds blank, Bert van Sesamstraat nog steeds geel, Ernie oranje en zijn en blijven de smurfen blauw.
  • Het is voor mij niet meer duidelijk. Hebben we nu te maken met het Vlaams Belang van anti-vaxers Van Langenhove en Sneppe of met het hypocriet, onduidelijk en onhandig hyper-salonfähige VB van Tom Van Grieken onlangs op Terzake. Graag duidelijkheid aub.
  • Van Ranst wil geen verplichte vaccins. Aan de herhaaldelijke tests van ongevaccineerden verdient hij meer.
  • De flikken en de kuisvrouwen staken omdat ze meer loon willen. Ik krijg geen boete, maar mijn huis is niet gekuist. Ok. Geen slechte deal.
  • Diederick Gommers, de Erika Vlieghe van Nederland, zei over verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel het volgende: ‘De bescherming tegen de deltavariant via vaccinatie is zo laag, dat het geen zin meer heeft om een onderscheid te maken tussen gevaccineerden en ongevaccineerden.’

 

Het verzameld werk van Jasmijn Walldorf is nu exclusief in voorverkoop verkrijgbaar in onze webwinkel:
Het jaar van de banaan 2021 (ook de bundel 2020-2021 is verkrijgbaar tegen een voordeelprijs)

Jasmijn Walldorf

Vrijgevochten schrijfster van opiniestukken, met scherpe satirische inslag.