fbpx


Doorbraak

Hoe maak ik de keuze tot de juiste printer?
Dagelijks wordt er door veel mensen gebruik gemaakt van printers. Vaak zie je printers voorkomen op de werkvloer, maar ook privé is de printer niet te ontbreken. je hebt erg veel verschillende soorten printers. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld hp 301 of hp 301XL. Daarnaast heb je nog veel meer soorten, maar hoe kom je tot de juiste printer? Hieronder lees je verschillende tips!

Tip 1: Bedenk waar je de printer voor nodig hebt

Er kunnen verschillende redenen zijn waar je de printer voor nodig hebt. Zo heb je bijvoorbeeld iemand die erg veel van fotografie houdt. Hierbij worden dan ook meerdere malen per dag foto’s gemaakt die zo af en toe ook wel eens afgedrukt kunnen worden. Bij het afdrukken van foto’s wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat dit op een mooie manier gebeurd, dus heb je daar een passende printer voor nodig die speciaal gemaakt is voor het printen van foto’s. Op het moment dat je de printer alleen nodig hebt voor het printen van documenten hoeft het niet een erg uitgebreide printer te zijn. Bedenk je dus goed waar je de printer voor gaat gebruiken.

Tip 2: Hoeveel ruimte heb je

Een printer heeft nu eenmaal ruimte nodig. Het is meer dan logisch dat een printer een vaste plek in huis krijgt. Dit maakt het gebruik van de printer ook makkelijker. Je wilt er dus voor zorgen dat je voldoende ruimte hebt voor de printer. Wanneer je weinig ruimte hebt om de printer te kunnen plaatsen is het dus van belang dat je hier rekening mee houdt. Zo kun je met weinig ruimte beter een printer aanschaffen die wat kleiner van formaat is. Wanneer je de ruimte hebt en gebruik wilt maken van de meerdere functies kun je het beste een groter formaat aanschaffen.

Tip 3: Wifi of niet

Je hebt dus verschillende soorten printers. Een van de soorten printer is een printer die werkt via wifi. Zo kun je zonder moeite van iedere locatie vanuit je woning printen. Hierbij hoef je alleen een wifi aansluiting in je woning te hebben. Dit maakt het gebruik van het printen erg handig, maar ook zonder wifi is het printen makkelijk. Bedenk je dus de verschillende functies en kijk wat jou het voordeligst lijkt.

Tip 4: Beslis welk merk je neemt

Je hebt binnen de printers verschillende soorten merken. Zo heb je een hp printer, maar daarnaast ook bijvoorbeeld van Canon. Ieder heeft hierin zijn eigen voorkeuren en merk heeft daarnaast zijn eigen voor- en nadelen. Hoewel je misschien zou denken dat je per se een specifiek merk moet hebben, is dit zeker niet het geval.

Wel is het van belang een goed merk uit te zoeken die daarnaast bekend staat om het goede printen, maar wanneer je een goed merk printer hebt, heb je erg veel verschillende mogelijkheden. De meeste merken printers hebben namelijk verschillende soorten waaruit je kunt kiezen, zodat tussen die printer vast wel een goede zit die bij jou past.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.