fbpx


Geen categorie

Hoe varia mag çavaria?

even snel


ZiZo is ‘Vlaanderens grootste magazine voor homo’s, lesbiennes, bi’s en transgenders’. De gloednieuwe editie van ZiZo-magazine geeft’ holebi’s en transgenders met een afkomst buiten het Westen de hoofdrol in hetthemadossier ‘Alle Kleuren’. Tot hier niets aan de hand. Maar menig holibi en transgender verslikte zich in zijn/haar koffie of thee bij het dichtslaan van ZiZo. Op de achtercover stond deze keer reclame van … de N-VA. Gevloek in de linkse kerk.

Blijkbaar kreeg de redactie zoveel boze reacties en dreigingen met het opzeggen van het abonnement (dat wel gratis wordt volgende maand) dat ze reageerden op de webstek van çavaria. Je kent dat verhaal: advertentiewerving en redactie zijn gescheiden en ook andere partijen stonden al op die achtercover. ‘We hebben misschien de naam linkse rakkers te zijn, maar bij politieke advertenties geldt enkel duidelijk homofobe of transfobe standpunten in partijprogramma en/of verkiezingsprogramma als stopbord om erin te geraken.’ En plots wordt die advertentie zelfs een overwinning van ZiZo: ‘We zijn er als holebi- en transgenderblad in geslaagd een Vlaams-nationalistische partij te overtuigen om op de achtercover te gaan staan van een themanummer over holebi’s en transgenders met buitenlandse roots. Straf hé!’

Ondanks die pluim was er toch een intern overleg nodig om de violen gelijk te stemmen. maar na veel politiek correcte argumenten blijft alles zoals het was. En ja, je hebt nu eenmaal advertenties nodig en je moet het geld halen waar het zit. En … ‘Het toont vooral aan dat politieke partijen zich willen verbinden aan onze boodschap die respect en welbevinden voor holebi’s en transgenders toejuicht. Zij betalen ons immers om lekker aan te mogen schurken tegen onze positieve boodschap, niet omgekeerd. En dat geld maakt het mogelijk om een blad te maken waarin holebi’s, trangenders en hun vrienden thuiszijn.’ Het geld is de bruid waarom gedanst wordt.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.