fbpx


Binnenland
corona

J’accuse

Omicron bewijst de impotentie van het beleid‘Omicron komt meer in de buurt van de griep’ zegt nu ook Marc Van Ranst (HLN, 12 januari). Dat meldden we dus hier twee maanden geleden al, op basis van de onderzoeken uit Zuid-Afrika, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. Toch bleven de door de Belgische Staat aangewezen virologen en hun acoliet koffiedikkijker Geert Molenberghs gretig paniek zaaien in de bevriende regimepers die al twee jaar kritiekloos het overheidsdiscours volgt en dezelfde wetenschappers interviewt wijl ze elke ernstige academische tegenstem verzwijgen of proberen te ridiculiseren.

In Denemarken heeft de krant Ekstra Bladet, gesticht in 1904 en dus geen eendagsvlieg, begin deze week mea culpa geslagen. ‘Wij hebben gefaald’, schreef de krant. ‘Wij zijn niet waakzaam genoeg geweest. Over het geheel genomen laten de boodschappen van de autoriteiten en politici aan het publiek in deze historische crisis veel te wensen over. En dus liegen ze.’

En ze liegen nog niet zo’n beetje, ook bij ons, met premier De Croo en Minister van Corona Vandenbroucke voorop. Tijd dus voor een J’accuse, want na twee jaar begint het besef langzaam door te dringen dat wat wetenschappers als Sam Brokken en Lieven Annemans bij ons en wereldvermaarde epidemiologen en virologen van de universiteiten in Stanford en Oxford -allen bedreigd in hun job omdat ze hun werk deden- al anderhalf jaar lang zeggen, klopt: dat een ademhalingsvirus niet te verslaan is en dat elke poging daartoe gedoemd is te mislukken door de specifieke aard van het coronavirus.

Dat is niet nieuw. Dat is al veel langer bekend, na decennia van observaties en wetenschappelijke publicaties. Onze tv-virologen en vaccinologen hebben al die tijd die kennis verborgen gehouden voor het grote publiek, verblind door hun ego, hun hybris, hun narcisme, paternalisme en belangenverstrengeling. Luchtweginfecties komen in golven die vanzelf wegebben. Dat is al jaren zo, maar plots trokken virologen en politici het laken naar zich toe. Ging een golf naar beneden, dan kwam dat zogezegd door het krachtdadig ingrijpen van de overheid en ging de golf weer omhoog dan was het volgens onze regering door de schuld van achtereenvolgens: ouderen, adolescenten, ongevaccineerden, schoolkinderen, peuters en baby’s in de crèche. Alleen het ongeboren leven ontbreekt nog als schuldige.

In plaats van naar de wetenschap keken de leiders in Europa naar elkaar en rolden ze met spierballen, opgejaagd door opiniepeilingen. Opinies die gestuurd werden door de paniek die door dezelfde virologen werd aangejaagd, met de massamedia als dankbare en hijgende partner, want paniek is goed voor de business.

Het wordt tijd dat de leiders van dit land (en van Europa) dit toegeven. Ik richt me gemakshalve tot de premier en zijn schaduwpremier; meester Frank.

U, heren, weigerde toe te geven dat massale tests ondoeltreffend zijn en alleen dienden om paniek te zaaien onder de bevolking, zodat ze uw absurde wetten zouden gehoorzamen.

U weigerde toe te geven dat genezing na een coronabesmetting meer bescherming biedt dan een vaccin, ondanks de beschikbare wetenschappelijke evidentie.

U weigerde toe te geven dat gevaccineerden besmettelijk zijn, ondanks de waarnemingen.

U negeerde dat Covid tientallen malen gevaarlijker is voor risicogroepen en oudere volwassenen, dan voor jongeren die niet tot de risicogroepen behoren.

U weigerde te luisteren naar wetenschappers wereldwijd die pleitten voor de zogenaamde ‘focused protection’ waarbij ouderen en kwetsbaren worden beschermd zodat de rest van de maatschappij kan doordraaien.

U en uw vrienden bij diverse media kozen ervoor om wetenschappers, professoren en artsen die het niet met uw aanpak eens waren belachelijk te maken, te belasteren, hun woorden te verdraaien en in diskrediet te brengen.

U heeft geen effectief systeem opgezet voor het melden van bijwerkingen van de vaccins. Artsen durven intussen nauwelijks nog een verband leggen tussen het vaccin en bijwerkingen, uit angst hun licentie te verliezen.

U duwt kinderen, die helemaal geen hinder ondervinden van Covid19 wanneer ze geen onderliggende ziekte hebben (0,0009% sterfte inclusief jongeren met onderliggende ziektes), in een vaccinatieprogramma waarvan de langetermijneffecten niet gekend zijn.

Maar de waarheid komt boven. En die is dat u miljarden euro’s hebt verspild zonder enig resultaat. Dat u hebt geïntimideerd, ineffectieve tests heeft gebruikt, destructieve lockdowns hebt georganiseerd en dat u daardoor bedrijven en zelfstandigen hebt geruïneerd en mensen in de eenzaamheid en tot zelfmoord hebt gedreven. U heeft gezinnen, families, gemeenschappen tegen elkaar opgezet. U heeft apartheid onder uw bevolking georganiseerd door de introductie van het onwetenschappelijke en ineffectieve CST ticket, dat tot meer in plaats van minder besmettingen heeft geleid.

U heeft er voor gezorgd dat kinderen zich schuldig voelen en bang zijn. U hebt de economie, de mensenrechten, de psychische en lichamelijke gezondheid geschaad. U hebt de cultuur, dat wat ons mens maakt, kapot gemaakt.

U hebt, zonder wetenschappelijke basis, mensen die ervoor kozen zich niet te laten vaccineren, gebrandmerkt als vijanden en als verspreiders van ziekten. U bevordert discriminatie, en u ontzegt mensenrechten op grond van de eigen medische keuze voor de integriteit van het lichaam. U liegt dat wie vaccinaties neemt dat doet voor een ander, voor de gemeenschap. Een standpunt dat elke epidemiologische rechtvaardiging ontbeert.

U heeft de samenleving verdeeld.

Intussen heeft u geweigerd om in grijpen daar waar de problemen zich wél voordeden: de IC’s in de ziekenhuizen. Wel integendeel: in plaats van de capaciteit op te schalen koos u ervoor om nog meer verpleegkundigen uit het beroep te duwen door Covid-vaccinatie verplicht te stellen, terwijl u gevaccineerde en positief geteste verpleegkundigen verplicht om te gaan werken.

Stilaan begint het besef te rijpen dat uw beleid meer schade heeft aangericht en meer slachtoffers heeft gemaakt dan het virus. De economie die u hebt geruïneerd, de werklozen die u hebt veroorzaakt, en de kinderen wier onderwijs u hebt vernietigd – zij zijn de ‘nevenschade’ als gevolg van uw daden. U heeft daar zelf financieel niet onder geleden en u zal er de tol niet voor betalen, want u wacht straks de luxueuze uitgang richting Europa of de zachte zetels van een directiecomité. U staat aan de foute kant van de geschiedenis en u begint het te beseffen.

Bronnen

https://ekstrabladet.dk/nyheder/lederen/vi-fejlede/9072013

www.aap.org/en/pages/2019-novel-coronavirus-covid-19-infections/children-and-covid-19-state-level-data-report/

BARKER, C. I. S. & SNAPE, M. D. 2014. Pandemic influenza A H1N1 vaccines and narcolepsy: vaccine safety surveillance in action. The Lancet Infectious Diseases, 14, 227-238.

EDWARDS, K., LAMBERT, P.-H. & BLACK, S. 2019. Narcolepsy and Pandemic Influenza Vaccination: What We Need to Know to be Ready for the Next Pandemic. The Pediatric Infectious Disease Journal, 38, 873-876.

HANSEN, C. H., SCHELDE, A. B., MOUSTSEN-HELM, I. R., EMBORG, H.-D., KRAUSE, T. G., MØLBAK, K., VALENTINER-BRANTH, P. & INSTITUT, O. B. O. T. I. D. P. G. A. S. S. 2021. Vaccine effectiveness against SARS-CoV-2 infection with the Omicron or Delta variants following a two-dose or booster BNT162b2 or mRNA-1273 vaccination series: A Danish cohort study. medRxiv, 2021.12.20.21267966.

HØEG, T. B., KRUG, A., STEVENSON, J. & MANDROLA, J. 2021. SARS-CoV-2 mRNA Vaccination-Associated Myocarditis in Children Ages 12-17: A Stratified National Database Analysis. medRxiv, 2021.08.30.21262866.

JAIN, S. S., STEELE, J. M., FONSECA, B., HUANG, S., SHAH, S., MASKATIA, S. A., BUDDHE, S., MISRA, N., RAMACHANDRAN, P., GAUR, L., ESHTEHARDI, P., ANWAR, S., KAUSHIK, N., HAN, F., CHAUDHURI, N. R. & GROSSE-WORTMANN, L. 2021. COVID-19 Vaccination–Associated Myocarditis in Adolescents. Pediatrics, 148.

LANE, S., YEOMANS, A. & SHAKIR, S. 2021. Reports of myocarditis and pericarditis following mRNA COVID-19 vaccines: A systematic review of spontaneously reported data from the UK, Europe, and the US and of the literature. medRxiv, 2021.09.09.21263342

MILLER, E., ANDREWS, N., STELLITANO, L., STOWE, J., WINSTONE, A. M., SHNEERSON, J. & VERITY, C. 2013. Risk of narcolepsy in children and young people receiving AS03 adjuvanted pandemic A/H1N1 2009 influenza vaccine: retrospective analysis. BMJ : British Medical Journal, 346, f794.

STURKENBOOM, M. C. J. M. 2015. The narcolepsy-pandemic influenza story: Can the truth ever be unraveled? Vaccine, 33, B6-B13.

www.usatoday.com/in-depth/graphics/2021/10/08/covid-19-kids-cases-hospitalizations-deaths/8361479002/

https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2957/rr-1?fbclid=IwAR2kUZZvUaWWl-y5NiWTiEyR8ZVWfc2FPiazMLSFUvy68lBOf3LBzdt8JxY

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Alain Grootaers