fbpx


Klimaat
klimaat

Zeg niet ‘klimaatontkenner’.

Zeg 'klimaatcrimineel'.Na mijn artikel CO2 heeft nauwelijks tot geen invloed op het klimaat  waren de rapen weer gaar. Het was waanzin, onverantwoord en ja, zelfs gevaarlijk. Het was onvoorstelbaar dat Doorbraak zoiets zomaar liet verschijnen. Dat was de teneur in sommige werkelijk hysterische commentaren. Kijken ze bij Doorbraak dan geen bronnen na vroeg iemand zich af? Dat verwijt is hoogst merkwaardig natuurlijk, want die bronnen staan met hyperlink in het rood in elk artikel dat verschijnt van mijn hand.

De verwijten en beledigingen vlogen me weer hard en snel rond de oren. Blijkbaar is het louter melden van wetenschappelijke publicaties of open brieven, door gerespecteerde wetenschappers niet toegestaan, tenminste als ze niet bevestigen dat menselijk CO2 de dader is van de huidige klimaatverandering.

Toen bleek dat de bron Jyrki Kauppinen in mijn artikel een IPCC (International Panel on Climate Change) -expert-reviewer is (dat is toch een soort priester uit de klimaatkerk eigenlijk), schrokken de criticasters zich een alu-hoedje. Dat hadden ze niet verwacht, laat staan nagekeken. De titel en naam van ondergetekende auteur bleken ruim voldoende om in een scheldtiradekramp te schieten.

Het eco-fascisme is een feit, al zijn er die het hardnekkig blijven ontkennen.

Buiten de wet

In 2009 schreef Jos Verhulst al: ‘Af en toe duikt bij progressieven en groenen het denkbeeld op dat klimaatscepticisme buiten de wet moet worden gesteld. Met sceptici moet men niet in debat treden; men dient ze op te sluiten. Op 8 december 2009 deed Peter Tom Jones zijn duit in het totalitaire zakje met een stuk in De Standaard: ‘Klimaatscepticisme is een misdaad tegen de menselijkheid’. De implicatie is natuurlijk, dat de betrokken sceptici in de kerker thuishoren.

Ook volgens dichter Ramsey Nasr horen klimaatsceptici gewoon in de gevangenis en moet hun mening strafbaar worden gesteld. Hoe #jesuischarlie is dat wel niet?

Dat is het grote probleem van onze linkse/groene politiek correcte medemensen. Ze aanvaarden geen andere mening meer, ze zijn zo vol van zichzelf. Ze denken echt de blauwdruk te hebben voor de perfecte maatschappij en het perfecte klimaat. Al wie nog maar een halve procent van hun ideologische orthodoxe lijn durft af te wijken, moet meteen worden kaltgestellt.

Fanatisme

De bekende Britse journalist Piers Morgan zei het erg gevat in zijn recente gesprek met Ben Shapiro. Populisme is overal aan het winnen, omdat links en politiek correct gewoon onuitstaanbaar onverdraagzaam zijn geworden. Ze zijn zo fanatiek geworden, dat ze niet eens inzien hoe hatelijk en onverdraagzaam ze zich gedragen. Het fragment van twee minuten en twintig seconden is het echt waard om even te bekijken, hier. Het is allemaal zo herkenbaar. Als je niet denkt en zegt wat ik denk (over klimaat in dit geval) dan ga ik jouw leven ruïneren, dan ga ik jou kapotmaken, dan ga ik jou stalken en aanklagen.

Het is dus absoluut niet nieuw, dat soort waanzin. Zo vroegen 20 klimaatwetenschappers en politici in 2015 nog aan Obama om al wie klimaat sceptisch is op te sluiten en te vervolgen onder de RICO wetgeving. ’Een wetgeving ontworpen om maffia en georganiseerde misdaad te vervolgen’. Ecomodernist Roger Pielke Jr. mocht dit al ondervinden.

Zeven kogels door het kantoorraam van sceptische klimaatwetenschappers John Christy en Roy Spencer. Het gaat ongemerkt voorbij, uw media zal dit niet brengen. Dan hoor je ze niet, de verdedigers van het vrije woord en #jesuischarlie.

Namen noemen

Nieuw-Zeeland-schutter Tarrant omschreef zichzelf als eco-fascist, net als ook El Paso schutter Patrick Crusius. Beiden hadden in hun manifest heel erg veel aandacht voor milieuproblematiek. Mike Shellenberger tweette ‘El Paso shooter’s manifesto also “echoes the language” of mainstream environmentalists and yet for some reason that news isn’t fit to print’.

Wanneer econoom Geert Noels, filosoof Maarten Boudry of professor Manuel Sintubin of VRT-journalist Lieven Verstraete of Bart Brinckman van De Standaard  woorden zoals ‘klimaatnegationist’, ‘klimaatontkenner’ of ‘wetenschapsontkenner’ gebruiken voor ondergetekende, dan voelen zij zich absoluut gerechtvaardigd en van geen kwaad bewust. Zelfs als je het met sommigen onder hen voor 98% eens bent met hun stellingen, dan nog zal haat en denigrerende spot uw deel zijn. Het is een echte religie geworden, zegt voormalig EPA (Environmental Protection Agency) en Obama-getrouwe Gina McCarthy.

Het doemgeroffel heeft inmiddels weer ongekende laagtes bereikt. Zo voorspelde Extinction rebellion-baas Roger Halam dat er tegen eind van deze eeuw niet minder dan 6 miljard mensen aan de gevolgen van klimaatverandering zullen ten onder gaan.

‘I am talking about the slaughter, death, and starvation of 6 billion people this century — that’s what the science predicts.’

Kijk eens hoe hij de wetenschap weer volop misbruikt. Want dat zegt geen wetenschapper. Hij zal wellicht geen ‘wetenschapsontkenner’, ‘klimaatontkenner’ of ‘klimaatnegationist’ zijn.

Maar het laatste nieuwe scheldwoord die ontsproten is uit het brein van een politiek correcte journalist is nu dus ‘klimaatcrimineel’. Een scheldterm waarop de integere wetenschapsjournalist Marcel Crok zich mocht verheugen. Kans is groot dat het woord snel ingang zal vinden bij klimaatactivisten.

Zwarte lijst

Er worden nu zelfs lijsten met zogezegde klimaatontkenners aangelegd en gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften, zoals deze met 386 zogezegde deniers of contrarians. Daar staan ook ecomodernisten bij, zoals Roger Pielke, één van de originele ondertekenaars van het ecomodernistisch manifest.

Het is een zwarte lijst, ze doen zelfs niet meer alsof, zegt Roger Pielke. Richard Klein (review editor voor IPCC AR6 rapport) kon dit soort Mccarthiyisme niet meer smaken. Hij publiceerde zelf al met drie van de wetenschappers die op de lijst voorkomen. Hoe kan zo een onvolledige lijst van 386 namen rijmen met de 97% consensus?

Ondertussen is het zoveelste doemverhaal van het IPCC op de bevolking losgelaten. In de feiten is dat rapport eigenlijk mee geschreven door groene drukkingsgroepen en is dit het zoveelste doemverhaal op rij dat nooit zal bewaarheid worden. 80 jaar ver de toekomst voorspellen, een termijn waar zelfs Stalin zich niet aan zou gewaagd hebben, tweette professor economie Lex Hoogduin. ‘Ik ben niet tegen ngo’s’, schreef journalist Maarten Keulemans, ‘maar hoe zouden jullie reageren indien zou blijken dat Shell of BP meeschreef aan die rapporten?’

Twee maten

De hardheid of de toonaard van het debat en de haat tegenover al wie afwijkt van het ‘gevaarlijke opwarming door schuld van menselijk CO2’ verhaal, zijn dus niet toevallig. Het is een bewuste politieke strategie van klimaat alarmisten. Het demoniseren en ontmenselijken van klimaatsceptici en hun betrouwbaarheid en geloofwaardigheid aantasten is het doel.

Als Anuna De Wever na eerst stevig te zijn uitgejouwd door haar generatiegenoten op Pukkelpop, nadien ook een paar scheldwoorden (waar ze niets van had gemerkt, want ze sliep naar eigen zeggen) naar haar hoofd krijgt, dan staat de media op zijn kop en worden vlaggen geconfisqueerd en onderzoeken opgestart. Zelfs medeoprichtster van Youth for Climate Kyra Gantois kon het niet meer aanzien en stapte uit de beweging.

Wanneer Vlaams Belang-gemeenteraadslid Carrera Neefs (hier de beelden) wordt aangevallen door diezelfde klimaatjongeren, dan zijn er geen excuses en geen ophef noch gespeelde verontwaardiging bij onze pers. Ziet u het verschil in aanpak al? Die twee maten en gewichten. Of je nu voor of tegen Vlaams Belang bent, zou in deze geen enkele rol mogen spelen.

Klimaatindustrie

Ondertussen trok het klimaatcircus gewoon verder. Hollywood A-listers sprongen in meer dan 100 privé jets en talrijke mega-jachten voor een weekje klimaat-doem-pret-en-vermaak in Palermo, Italië, op uitnodiging van Google. Geen last van vliegschaamte of ecologische voetafdruk bij de sterren.

Immers, het mooie voor de rijke elite aan die deugdpronkende klimaatpolitiek, is dan ook dat zij helemaal hun riante levensstijl niet hoeven aan te passen. Ze storten wat geld aan Carbon Footprint en klaar is kees. Zoals Elton John deed voor Meghan Markle en prins Harry, toen die onder vuur kwamen te liggen met hun klimaat-doem-deugdpronkerij. Aflaten kopen zoals de rijke elite dat vroeger bij de kerk deed om in de hemel te komen. Religie dus.

Alleen u, het plebs, moet inbinden. Minder reizen, vliegtaksen, kleiner wonen in de stad, geen vlees meer, geen huisdieren, geen auto, etc. Some animals are more equal than others, toch?

Het ontlokte professor Frank Thevissen een sarcastische tweet: ‘Het kan niet anders dan dat ze geen geloof hechten aan de inwerking van C02-uitstoot op het klimaat. Stelletje klimaatnegationisten’.

Sint Greta

Nu zeilt St. Greta Thunberg dus met een boot naar de VS en kan onze eigenste klimaatengel Anuna De Wever natuurlijk niet achterblijven. De heilige Greta stoot zo 6X meer CO2 uit dan dat ze met het vliegtuig zou zijn gegaan; de bemanning die de boot moeten terugvaren, komen immers over met het vliegtuig. Het kan niet deren.

Bovendien moeten die 100 privé jets van de Hollywood A-listers daar nadien ook nog naartoe om een selfie met Antifa-Greta te maken. En als de pers wat tegenwerkt, dan laat Greta de journalisten gewoon uit de zaal verwijderen. Want democratie, persvrijheid en vrijheid tout court, zijn onverzoenbaar met haar misantropische maatschappijvisie.

De eco-fascistjes richten trainingskampen in betogen en ongehoorzaamheid in. Stel u voor dat Jong-N-VA of Vlaams belang zoiets zou proberen. Het Pano reportageteam stond al klaar met dubbele bezetting. Wie zou die twee maten en gewichten niet beu worden?

Vermomd socialisme

Vermits gevaarlijke klimaatopwarming slechts een onbewezen hypothese is en alleen in de virtuele man-made computermodellen (General Circulation Models) bestaat, is het ook gemakkelijk op te lossen. Gewoon de computersoftware herschrijven en het is zo voorbij.

Dat zou meteen duizenden miljarden besparen en extra personeel voor hamburgerrestaurants opleveren, waar die pseudo klimaatwetenschappers en activisten meteen aan de slag kunnen. Welvaart en economische voorspoed creëren in plaats van te vernietigen, voor de… verandering.

Al die activisten zouden ook hartstochtelijk voor nucleaire energie kunnen pleiten. Maar dat zou inhouden dat ons economisch model van groei en vrije markt perfect zou kunnen blijven werken, zoals het dit al ongeveer 150 jaar doet en zo de wereld ongekend rijk en welvarend heeft gemaakt.

Net dat willen ze niet, klimaatpolitiek is immers socialisme dat zich vermomd als ecologisme, overgoten met een pseudowetenschappelijk sausje. Eigenlijk gaat om een volledige hervorming van de wereldeconomie en het economisch systeem die onze wereld erg rijk en welvarend heeft gemaakt. Het is geen samenzwering, maar openlijke politiek en ideologie, zoals VN-topambtenaren Christiana Figueres en Ottmar Edenhofer duidelijk maakten in hun uitspraken. Het is uitdrukkelijk een doel om de wereldeconomie te hervormen en de rijkdom te herverdelen.

Transformatie of vernietiging?

Recent nog zei Saikat Chakrabati, de stafchef van de extreem linkse politica  Alexandra Ocasio-Cortez, bekend van haar Green New Deal, dat het niet over klimaat gaat. Het gaat over hoe-de-volledige-economie-op-de-schop-nemen-en-transformeren.

Alles is beter nu dan 100 jaar geleden, zo stelt Matt Ridley in een geweldige podcast. De planeet was nooit in een betere toestand voor de mensheid om er te gedijen. Er is minder oorlog dan ooit, extreme armoede neemt zienderogen af, kindersterfte daalt enorm, dood door stormen en andere natuurlijke oorzaken daalden met 90% sinds 1920 en de planeet wordt dus groener. Welvaart is goed voor het milieu. Laat het nu net die welvaart zijn die klimaatactivisten willen stoppen en zelfs terugdraaien.

Het klimaat-doemverhaal en de klimaatpolitiek van hernieuwbare energie en andere groene fata morgana’s is een kaartenhuis en het komt met een razende vaart naar beneden. Het geld is op, de recessie staat voor de deur en de bevolking wil voor er niet meer voor betalen. De inzet van het kinderleger is een laatste stuiptrekking. Het geallieerde sceptische leger, dat zich al 30 jaar tegen de duistere kimaatkerk en haar vernietigende klimaatpolitiek verzet, is gewoon onstopbaar.

Deze tekst verscheen ook op climategate.nl.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Jan Jacobs

Jan Jacobs is serieel ondernemer en bezeten om alles te weten over klimaat- en energiepolitiek.