fbpx


Niet gecategoriseerd

Lig niet wakker van het klimaat maar van de miljarden verspillende klimaatpolitiek
Het waren tien zware jaren voor klimaatsceptici sinds de fictiefilm van Al Gore. In de gevestigde pers krijgen sceptici geen gehoor en indien er al verwijzingen zijn, is het met de nodige neerbuigendheid. Het onterechte label “klimaatontkenner” is daarbij de term woord die onze journalisten het liefst gebruiken. Dit opzettelijk woordgebruik is nodig om de scepticus verdacht te maken, te denigreren en te ridiculiseren. Maar het is uitgewerkt.

De laatste nagel in de alarmistische doodskist is wellicht vorige week door journalist David Rose geslagen. Rose deed verslag over een ophefmakende blog van voormalig NOAA-NASA wetenschapper John Bates. Die beweerde in zijn blog dat NOAA opzettelijk niet volgens de geijkte procedures had gewerkt om een paper klaar te stomen die de pauze in de opwarming zou weerleggen.

Meer dan 150.000 reacties kwamen er reeds binnen op het artikel van David Rose. Wetenschappers die jarenlang hun goed belegde boterham verdienden aan het verkondigen van het klimaatarmageddon staan op hun achterste poten. Hier vindt u een warmlist aan rampen die staan te gebeuren omdat de aarde op 200 jaar 1° warmer is geworden. Je houdt het niet voor mogelijk.

Het is allemaal zo erg niet, het was een “temporary slowdown”, “geen einde van de opwarming”, “geen pauze”, “Bates werkte niet aan de paper”, “hij overdrijft”, “het is normaal” …  Allemaal doet het er niet toe. Wetenschappers knoeiden opzettelijk met cijfers om hun inkomsten te vrijwaren en de politiek te bedienen, zonder rancune.

David Rose schreef een korte reactie. Niemand heeft geknoeid met de cijfers bij NOAA, maar de manier waarop de cijfers zijn gekozen, hadden tot doel om de opwarming te overdrijven en de pauze te weerleggen. Zonder die fout gekozen cijfers zou er wel een pauze zichtbaar zijn geweest. Het opzet was duidelijk, de pauze moest worden ontkracht.

Klimaat is een nieuwe religie geworden

Het is na het schandaal van climategate in 2009 reeds de tweede maal dat wetenschappers knoeien met resultaten die niet passen in hun klimaatdoemverhaal. Het ging zelfs zo ver dat wetenschapper Peter Gleick zichzelf voordeed als een bestuurslid van een sceptische denktank, “Heartland institute”, om op die manier documenten te vervalsen en daarop te verspreiden. Gleick blijft de vervalsing tot op vandaag wel ontkennen. Maar niet de andere inbreuken.

Voormalig Obama protegé en EPA(Amerikaans milieuagentschap)-directeur Gina McCarthy zei het met zoveel woorden, klimaat is een nieuwe religie geworden. Een religie die de gewone burger een verdubbeling van zijn elektriciteitsrekening in de maag splitste en miljarden belastingen aan nutteloze windmolens en zonnepaneel subsidies verbraste.

Energie is niet gratis

Als wind en zon gratis zijn, dan zijn olie, gas, kolen, uranium en thorium dat zeker. Dat ligt daar toch ook maar, klaar om gevonden te worden door de mens. Elke energievorm waar een industrieel complex en miljarden euro voor nodig zijn om energie te produceren kost geld. Of dit nu wind & zon is of gas, olie, kolen, uranium of thorium. Je moet grondstoffen ontginnen, transporteren, raffineren, fabriceren, terug transporteren, plaatsen, recycleren. En weer van vooraf aan. Zonder hulp van fossiele brandstoffen draait geen enkele windmolen en ligt er geen enkele zonnepaneel.

Een elektrische wagen is niet zaligmakend. Waar komt immers die elektriciteit vandaan? De productie van die wagen heeft een veel hogere CO2-uitstoot dan een gewone wagen met verbrandingsmotor. Maar wie het zich kan veroorloven accepteert met graagte de 5000 euro korting en het 110% belastingvoordeel, u door een onwetende overheid en politiek aangeboden. “Koop mijn auto”, “red de planeet”, “maak mij rijk”. Geweldige “sales pitch”.

Al deze wilde ideeën lijken goed en deugdzaam, maar dat zijn ze niet. Windmolens bestaan al duizenden jaren en zelfs elektrische auto’s bestaan al meer dan honderd jaar. In New York waren er een eeuw geleden meer elektrische wagens dan met verbrandingsmotor.

Voordien lagen de toenmalige wereldsteden vol paardenstront. Jawel, er werden congressen over georganiseerd. Een paard, dat is 10 kilo mest per dag. Ziekte, dood, op hol, lawaai van de hoeven en harde wielen… Mensen werden er ziek van.

Toen kwam de stoommachine, de verbrandingsmotor, olie, kolen en onze vooruitgang. Ook toen al hebben al die congressen niets opgelost. Vrije markt, uitvindingen en optimisme met heel kleine overheidsinmenging; dát zijn de ingrediënten om menselijke vooruitgang te bewerkstelligen. En niet het crony kapitalisme waarin groene ondernemers rijk mogen worden met uw belastinggeld uit intercommunales.

 

Foto: © Reporters

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Jan Jacobs

Jan Jacobs is serieel ondernemer en bezeten om alles te weten over klimaat- en energiepolitiek.