fbpx


Geen categorie

Maar wat onderneemt Zuhal Demir?
Naar het schijnt had Vlaams Belang Kapellen een stoute Facebook-post geplaatst. Plots zie je dan allemaal mensen verontwaardigd fulmineren van wie je dat soort verontwaardigde reacties nooit hoort wanneer wij weer maar eens aankaarten dat er hier alweer een of andere sinistere islamprediker moslimbreinen komt vergiftigen en jonge moslims opzetten tegen onze vrije samenleving. Interessante discrepantie.

De kroon van Demir

Staatssecretaris Zuhal Demir spant de kroon: zij schreef een goedkoop Facebookberichtje waar de politiek correcte mainstream media van smullen en nogal wat mensen intrappen. Die vragen zich kennelijk niet af of ze van een dik betaalde staatssecretaris niet meer mogen verwachten dan dat. Want laat het ons eens over de essentie hebben: wat heeft staatssecretaris Demir nu eigenlijk effectief gedaan tegen die ‘religieuze gekken’ waarnaar ze in haar Facebook-post stoer verwijst? Ik zal het u zeggen: helemaal niets. Nog áltijd kunnen islamitische apartheidspredikers en haatimams hier zonder problemen komen prediken in moskeeën en talloze niet-overheidsgebouwen.

Komend weekend bijvoorbeeld, op 7, 8 en 9 december, komen er alweer twee salafistische figuren prediken. Nu voor een benefiet in Moskee Omar in de Tulpstraat in Antwerpen, ten behoeve van de geplande megamoskee in de Antwerpse Seefhoek (met 3 600 m² de grootste van het land). Het Vlaams Belang heeft dat aangeklaagd, maar het Antwerps stadsbestuur noch de regering onderneemt iets.

Nog meer islam

Zowat elke week kun je in Vlaanderen en Brussel dat soort verderfelijke islampredikers vinden die pleidooien houden voor islamitische apartheid en het invoeren van inhumane islamitische regels en wetten, of zelfs jihad-terreur verheerlijken. De moslimterroristen van morgen worden vandaag gecreëerd op ons eigen grondgebied in moskeeën en obscure zaaltjes.

Terwijl ik dit schrijf schieten in Vlaanderen niet alleen moskeeën maar ook Koranscholen als paddenstoelen uit de grond. Geen enkel bestuur en geen enkele regering doet daar iets tegen. Sterker nog: minister Homans heeft in het Vlaams parlement letterlijk gezegd dat ze Koranscholen, waar tijdens weekends jonge moslimkindjes met Koranverzen worden geïndoctrineerd, prima vindt en daar niets tegen gaat doen. De regering blijft ook zeggen dat ze ‘meer moskeeën wil erkennen’ en ‘meer imams wil opleiden’. Nóg meer belastinggeld voor nóg meer islam dus. Dat terwijl de instroom van moslims, waaronder ook salafisten en sharia-adepten, onverminderd hoog blijft. De jaarlijkse instroom van migranten in België is de jongste drie jaar zelfs toegenomen.

En wat doen we nu écht?

Ik zie veel stoere en emotioneel geladen woorden, zoals in Demirs Facebookberichtje, maar helaas geen serieuze daden. Zeker van een staatssecretaris is dat niet alleen bijzonder gemakzuchtig, maar ook bedrog. Via (sociale) media wordt de valse perceptie gecreëerd dat ze ook effectief de beleidsdaden stelt die je met zo’n felle taal mag verwachten. Ik schreef het pas nog in dit artikel: wat we hoogdringend nodig hebben is een breed anti-islamiseringsbeleid. Maar dat wordt simpelweg niet gevoerd. Noch door Zuhal Demir, noch door andere staatssecretarissen en ministers, noch door burgemeesters.

Dat het Brussels parket nu een onderzoek heeft geopend naar de bewuste Facebook-post, toont twee dingen aan. Eén, dat de scheiding der machten in dit onzalige ‘land’ een grap is. Twee, dat de prioriteiten van justitie, onderbemand en met onvoldoende middelen, waanzinnig zijn. Slechts één voorbeeld daarvan: nooit opende het Brussels parket een onderzoek toen wij wezen op Pakistaanse jihad-predikers in Brussel. Doet u als belastingbetalende burger aangifte van een serieus crimineel feit, dan heeft het parket geen tijd. Hoeveel procent van de vandalen, brandstichters, dieven en geweldplegers van de rellen in Brussel denkt u dat wordt opgepakt én serieus gestraft? Hoeveel (groeps)verkrachters worden in België serieus berecht en gestraft? Hoeveel geweldplegers, aanranders en verkrachters zouden er ongestraft blijven doordat het parket nu energie en middelen inzet voor een (overigens al lang verwijderde) Facebook-post?

Versluierd non-beleid

Tot slot: op de foto van de bewuste Facebook-post is een vrouwenonderdrukkend en totalitair symbool van de islam te zien. Dat zorgt er al eeuwenlang en elke dag opnieuw voor dat talloze meisjes en vrouwen wereldwijd lijden, mishandeld worden en niet zelden ook sterven. Mijn eigen lief was er een van toen ze nog in Iran woonde. Hoeveel meisjes en vrouwen zouden er, omwille van die islamitische sluier, mentaal of fysiek zijn mishandeld terwijl u dit artikel las? De levens van hoeveel honderden miljoenen meisjes en vrouwen zouden er door de eeuwen heen zijn verwoest door de symboliek en dynamiek van die sluier? Hoeveel meisjes en vrouwen worden elke dag in ónze samenleving vrijheden en kansen ontnomen omdat de islamitische sluierdracht boven alles wordt gesteld? Misschien is het nuttiger en beter om al onze energie en verontwaardiging daar op te richten. Graag verneem ik ook op dat punt van staatssecretaris Zuhal Demir heel concreet wat ze daartegen gaat ondernemen.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Sam van Rooy

Sam van Rooy (1985) is Vlaams volksvertegenwoordiger, Antwerps gemeenteraadslid en fractieleider voor het Vlaams Belang. Hij is ingenieur bouwkunde (MSc.), publicist en auteur van enkele boeken over de islam en de Europese Unie ('Voor vrijheid dus tegen islamisering'). Zijn website: www.samvanrooy.be.