fbpx


Buitenland, Cultuur

Nekka-Nacht huldigt Toon HermansDit jaar is het honderd jaar geleden dat Toon Hermans werd geboren en dat wordt gevierd met een reeks vernieuwde publicaties en onuitgegeven materiaal. Ook Nekka-Nacht herdenkt de Nederlandse artiest tijdens haar 23e editie op 23 april in de Lotto Arena. Traditioneel pakt het kleinkunstfestival uit met een centrale gast. Vorig jaar was dat Buurman, die bij de verhuis van het Sportpaleis naar de tegenovergelegen Lotto Arena een intiemer en jonger publiek moest aantrekken. Ditmaal is het de eerste keer dat de centrale gast postuum wordt gevierd.

Hermans overleed in 2000 en verschillende generaties zullen hem op het podium herdenken. Rasverteller Warre Borgmans, stand-up comedian Bart Cannaerts, Els de Schepper, Pieter Embrechts en Circus Ronaldo zullen Hermans in herinnering brengen als cabaretier, dichter en clown. Onder andere Johan Verminnen, Rocco Granata en Bart Peeters gaan de artiest in Hermans memoreren. Toon Hermans gold voor Bart Peeters als een belangrijke inspiratiebron en muzikant/acteur Bert Verbeke (bekend als Bram uit Thuis) herinnerde zich als kind de optredens van Toon Hermans en waardeerde daarin zijn subtiliteit.

De hele voorstelling wordt georganiseerd door Herman van Hove, vriend en laatste manager van Toon Hermans. Als aanloop bracht van Hove een reeks getuigenissen in het eerbetoon ‘In de schaduw van Toon Hermans’. Hij werd daarin ondersteund met liedjes van Lissa. Zij zal op Nekka-Nacht eveneens van de partij zijn. Daarnaast komt ook Riet Muylaert (Jackobond) naar Nekka-Nacht.

Hoewel Nekka een Nederlander eert, staat er geen enkele noorderbuur op de affiche. Al kan hier nog verandering in komen. Wie op 6 februari de Nekka-wedstrijd wint – drie van de zes finalisten zijn Nederlanders – krijgt een plekje op de poster.

Nekka-Nacht 2016: zaterdag 23 april 2016; 20:30u, Lotto Arena Antwerpen

Foto (c) Nekka

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Sander Carollo

Sander is interviewer voor Doorbraak.