fbpx


Geen categorie

Nick Lowe als Karel Dillen

Even snelIn mijn buurt, het Antwerpse Zurenborg met zijn bakfietsende progressieven, hangen aanstootgevende affiches met een lachende Karel Dillen: zijn bekende witgrijze haarsnit met scheiding, zijn bekende bril, zijn typische kopcontour. Hoe is het in godsnaam mogelijk? Zo politiek incorrect in de meest politieke correcte wijk van Antwerpen.

Een scherpere blik op de uiteraard, zo zien mijn buren het, fascistoïde prent maakt duidelijk dat niet Karel Dillen oproept voor een concert op 6 maart in het cultuurcentrum van de Betere Antwerpenaar, de Roma aan de Turnhoutsebaan in Borgerhout. De vedette is Nick Lowe die op de foto een verdomd knappe imitatie weggeeft van de eerste voorzitter van het Vlaams Blok: Karel Dillen.

Nick Lowe is 64 en geboren in een van die natte dorpen van de Theemsvalley. Hij scoort reeds vier decennia met songs als I Love the Sound of Breaking Glass, (What’ s So funny ‘bout) Peace, Love and Understanding, Cruel to be Kind, Half a boy and half a man.

Jozef De Witte van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding zal het onsmakelijk vinden, en met hem 90% van Zurenborg en Antwerpen, dat Nick Lowe er niks beter op heeft gevonden om indruk te maken aan de Schelde door in de kop te kruipen van de eerste publieke rechts-radicale Vlaming van na 1945. Een door De Witte ingediende klacht tegen de Roma over de extremistische provocatie zal niet op zich laten wachten.

Foto: © De Roma 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

Frans Crols

Frans Crols was hoofdredacteur en directeur van het economisch magazine Trends en na zijn 65 werd hij vrije pen van ’t Pallieterke, Tertio en Doorbraak.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.