Dramatische ontwikkeling in de voedingsindustrie
In dit soort aangelegenheden moet de regering haar volle verantwoordelijkheid nemen, en zelfs ingrijpen in het mechanisme van de vrije markt
In dit soort aangelegenheden moet de regering haar volle verantwoordelijkheid nemen, en zelfs ingrijpen in het mechanisme van de vrije markt
Wat moet in de (Frans-) Vlaamse canon? Hoe de Frans-Vlaamse problematiek inspirerend kan werken bij het schrijven van een Vlaamse canon.
De cultuursector toont zich van zijn kleinste kant in coronatijd, en mokt omdat enkele cultuurcentra in het vaccinatieplan zijn ingeschakeld.
De band tussen De Bezige Bij en Remco Campert is een sterk verhaal. Een samenvatting.
Mister Bean is dertig jaar oud. In de klas van Harry De Paepe was iedereen gek op hem, uitgezonderd meester Guy.
Joachim Pohlmann, kabinetschef Cultuur, kijkt terug op één jaar in de loopgraven de coronacrisis in het cultuurveld.
Kerst en Oudjaar, maar niets mag nog… dan gaan je gedachten naar voorbije reizen, of je bezoekt in je dromen koninklijke paleizen
In coronatijden wordt een verstokte bioscoopganger een comakijker van series! Een overzicht van de beste series van vorig jaar.
De ontdekking van een uitgave van De Bezige Bij uit 1981 viste een verhaal van Hugo Claus op. Te mooi om te laten liggen.
Vlaanderen moet deze ‘neoconservatieve’ filosoof leren kennen. Al was het maar om eens uit onze overwegend Angelsaksische sfeer te treden.
Met Berck is één van de bekendste en succesrijkste Vlaamse striptekenaars overleden. Hij veroverde zich een plaats in het strippantheon.
850 jaar terug vond er een bijzonder bloederige moord plaats in de kathedraal van Canterbury. Harry De Paepe gaat op virtuele pelgrimstocht.
Een elftal betere bioscoopfilms die in de loop van het jaar toch in de bioscoop in België te zien waren.
Eind november overleed een goede vriend. Zijn dood was niet het einde van een sterke vriendschap. Een impressie dat geen afscheid is.
Op 21 december 1970 schudde Elvis Presley de hand van president Richard Nixon tijdens een geheime, maar bovenal vreemde ontmoeting.
De blauwe reeks van Suske en Wiske heeft iets magisch, iets mythisch, en is net opnieuw uitgegeven in twee fraaie bundels.
Ardy Beld roept de vrije meningsuiting in om figuren van Willy Vandersteen te gebruiken. Lode Goukens heeft daar bedenkingen bij.
Hoe de erven van Willy Vandersteen onsmakelijk strijden voor de politieke correctheid van Suske en Wiske.
De coronacrisis verplicht tot nadenken over de toekomst van de bioscoopfilm. De filmliefhebber hunkert naar de heropening van de bioscopen.
25 jaar geleden stierf Dean Martin op Kerstmis in Beverly Hills. Harry De Paepe brengt hem graag nog eens een keertje onder de aandacht.
Bij de 250-jarige geboortedag van Ludwig van Beethoven blijft de Vlaamse pers opvallend op de vlakte.
Kan een naamsverandering een politieke partij voor onheil behoeden, of blijft het ‘bonnet blanc et blanc bonnet’? (‘rouge’ in dit geval)
Zwarte Piet past in een steeds langer wordende reeks fictieve figuren die geviseerd en geweerd worden. Toch is hij niet onproblematisch.
Hoe kleurrijk is de Vlaamse film? Welke filmmakers met roots in het buitenland krijgen in het Vlaamse filmlandschap kansen?
Het iconisch stripverhaal ‘De Koorts van Urbicande’ verschijnt na 36 jaar in kleur. In 1984 zorgde het voor een schokgolf in de stripwereld.
Een oude dichter voor je plezier lezen, kan dat? Probeer het en dan kunt u deze vraag beantwoorden.
Alsmaar meer Vlaamse filmactrices willen zelf een filmscenario schrijven en regisseren. Gebrek aan interessante Vlaamse vrouwenrollen?
Er is schoonheid in een Sinterklaasfeest waar de hele samenleving een toneelstukje vol kinderlijke speelsheid opvoert.
Volgend jaar wordt Dirk Stallaert 65. Tijd voor een gesprek met Vlaanderens meest veelzijdige striptekenaar.
Viert Filmmagie, één van de zeven oudste filmtijdschriften ter wereld, op 1 januari 2021 zijn 65ste verjaardag? Of gaat het met pensioen?