fbpx


Binnenland

Onderzoekscommissie

Even Snel


Wij berichtten gisteren over de behandeling van het zogenaamde rusthuisschandaal in het Vlaams Parlement. Minister Vandeurzen beloofde weliswaar nieuwe onderzoeken maar de stier wordt toch niet echt bij de horens gevat.

Dat wil niet zeggen dat het Vlaams Parlement werkloos blijft. Diezelfde dag besliste dat Parlement tot de oprichting van een onderzoekscommissie. Aha, denk u, de zaak wordt dan toch serieus aangepakt? Even dimmen, het gaat niet over de wantoestanden die vandaag heersen in sommige rusthuizen maar over geweld in jeugdinstellingen, niet nu maar dertig tot vijftig jaar geleden. Daarmee is meteen aangegeven wat de prioriteiten zijn van onze Vlaamse parlementsleden.

Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat er onrechtstreeks toch iets gedaan wordt voor de bejaarden. Als er geweld werd gepleegd in jeugdinstellingen dertig tot vijftig jaar geleden, dan zal dat ook daarvoor wel het geval zijn geweest. Wie waren dus de slachtoffers van dat geweld? Juist, dezelfde mensen die nu in sommige bejaardenhuizen op een nieuwe pamper wachten omdat degene die ze dragen nog maar half gevuld is.

We onderzoeken nu eindelijk de mistoestanden die hier heersten een halve eeuw geleden. We rekenen er wel op dat er binnen vijftig jaar een parlementaire commissie in het leven wordt roepen die gaat over de situatie in de bejaardenhuizen van vandaag.

<Een goed artikel? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.