Doorbraak

Onze Doorbraakredactie…ter plaatse

Bij Doorbraak zit u goed als u meer wil weten over de Catalaanse kwestie en de Britse politiek. We hebben enkele medewerkers ter plaatse om u op de hoogte te houden.

Catalonië

Vrijdagmiddag vertrekken Karl Drabbe en Pieter Bauwens naar Barcelona. Ze willen er het referendum op de voet volgen. Althans, dat was het plan. Ondertussen is er op korte tijd zoveel gebeurd in Catalonië, dat niemand weet wat er dit weekend staat te gebeuren. En of de oorspronkelijke plannen nog zullen doorgaan om met Catalaanse media te praten, is maar de vraag. Vanuit Barcelona zullen Pieter en Karl alvast met vertegenwoordigers van de sociale bewegingen praten, Catalaanse én Vlaamse politici en internationale waarnemers. Als de Guardia Civil hen met rust laat, tenminste.

Manchester

Vanaf zondag 1 oktober vindt in Manchester het partijcongres van de Britse conservatieven plaats. Harry De Paepe is er als verslaggever. Waarom is dit een interessant evenement? De brexit verdeelt het politieke landschap in het Verenigd Koninkrijk. Na de verkiezingen van mei zit premier Theresa May op de wip. Het ziet er naar uit dat het komende congres slecht zal uitdraaien voor haar positie. Harry hoopt er meer te weten te komen over de brexit, de Schotse situatie en het lot van de Britse regering.

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier

Voeg een reactie toe

https-doorbraak-be

Lees ook

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans
// geen premium