Doorbraak

Onze Doorbraakredactie…ter plaatse

Bij Doorbraak zit u goed als u meer wil weten over de Catalaanse kwestie en de Britse politiek. We hebben enkele medewerkers ter plaatse om u op de hoogte te houden.

Catalonië

Vrijdagmiddag vertrekken Karl Drabbe en Pieter Bauwens naar Barcelona. Ze willen er het referendum op de voet volgen. Althans, dat was het plan. Ondertussen is er op korte tijd zoveel gebeurd in Catalonië, dat niemand weet wat er dit weekend staat te gebeuren. En of de oorspronkelijke plannen nog zullen doorgaan om met Catalaanse media te praten, is maar de vraag. Vanuit Barcelona zullen Pieter en Karl alvast met vertegenwoordigers van de sociale bewegingen praten, Catalaanse én Vlaamse politici en internationale waarnemers. Als de Guardia Civil hen met rust laat, tenminste.

Manchester

Vanaf zondag 1 oktober vindt in Manchester het partijcongres van de Britse conservatieven plaats. Harry De Paepe is er als verslaggever. Waarom is dit een interessant evenement? De brexit verdeelt het politieke landschap in het Verenigd Koninkrijk. Na de verkiezingen van mei zit premier Theresa May op de wip. Het ziet er naar uit dat het komende congres slecht zal uitdraaien voor haar positie. Harry hoopt er meer te weten te komen over de brexit, de Schotse situatie en het lot van de Britse regering.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel
Hoofdredacteur: Pieter Bauwens
Webbeheer: Dirk Laeremans