Geen categorie

Op date met een politicus

‘Kom ‘s avonds naar het Vlaams Parlement en wissel er van gedachten met een politicus over de vluchtelingen of over het klimaat’. Dat is het uitgangspunt van ‘hallo politici live’, een evenement op 21 en 22 maart waar 24 politici in gesprek gaan met zo’n 200 burgers. Alvast dat is het opzet. Want die burgers kunnen zich tot donderdag 17 maart  2015 inschrijven via de website van ‘Hallo Politici‘.

Elke aanwezige kan er in gesprek gaan met één van de 24 politici of via een hoofdtelefoon meeluisteren naar de andere gesprekken.

‘We hopen op een goede mix van leeftijden en achtergrond. Want ook de aanwezige politici komen uit de verschillende Vlaamse partijen en uit verschillende beleidsniveaus: Vlaams, federaal én Europees’, klinkt het bij de organisatoren. Wie niet aanwezig kan zijn of zijn vraag liever anoniem stelt, kan zijn vragen kwijt via de website.

De politici op maandagavond beantwoorden vragen over de vluchtelingen. Zo zijn onder meer Sander Loones (N-VA), Meyrem Almaci (Groen) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) beschikbaar voor een babbel. Op dinsdag staat de klimaatproblematiek centraal. Dan zitten onder andere Jan Peumans (N-VA), Kathleen Van Brempt (sp.a) en Bart Tommelein (Open VLD) klaar om op vragen te antwoorden.

Die politici waren volgens ‘Hallo Politici’ heel enthousiast om mee te werken. Nu nog die gezochte 200 burgers.

   

Heeft u zelf interesse? Dan kan u voor verdere informatie terecht op www.hallopolitici.be/live.

Harry De Paepe

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Harry De Paepe?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans