Geen categorie

Op date met een politicus‘Kom ‘s avonds naar het Vlaams Parlement en wissel er van gedachten met een politicus over de vluchtelingen of over het klimaat’. Dat is het uitgangspunt van ‘hallo politici live’, een evenement op 21 en 22 maart waar 24 politici in gesprek gaan met zo’n 200 burgers. Alvast dat is het opzet. Want die burgers kunnen zich tot donderdag 17 maart  2015 inschrijven via de website van ‘Hallo Politici‘.

Elke aanwezige kan er in gesprek gaan met één van de 24 politici of via een hoofdtelefoon meeluisteren naar de andere gesprekken.

‘We hopen op een goede mix van leeftijden en achtergrond. Want ook de aanwezige politici komen uit de verschillende Vlaamse partijen en uit verschillende beleidsniveaus: Vlaams, federaal én Europees’, klinkt het bij de organisatoren. Wie niet aanwezig kan zijn of zijn vraag liever anoniem stelt, kan zijn vragen kwijt via de website.

De politici op maandagavond beantwoorden vragen over de vluchtelingen. Zo zijn onder meer Sander Loones (N-VA), Meyrem Almaci (Groen) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) beschikbaar voor een babbel. Op dinsdag staat de klimaatproblematiek centraal. Dan zitten onder andere Jan Peumans (N-VA), Kathleen Van Brempt (sp.a) en Bart Tommelein (Open VLD) klaar om op vragen te antwoorden.

Die politici waren volgens ‘Hallo Politici’ heel enthousiast om mee te werken. Nu nog die gezochte 200 burgers.

   

Heeft u zelf interesse? Dan kan u voor verdere informatie terecht op www.hallopolitici.be/live.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Ik word vriend van Doorbraak.

Harry De Paepe

Harry De Paepe is kenner van het Verenigd Koninkrijk en de Britse politiek.

Dit artikel delen of afdrukken
Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.