Geen categorie

Osceola bijvoorbeeld

Uit de oudere doos

Brengt deze zondag nog een augustus-zon? Nat of droog, het is hoe-dan-ook zondag, tijd om wat stevigere kost te lezen. Wij vissen artikels uit ons archief op die meer dan gewone aandacht kregen van onze lezers of plots weer passen bij wat gaande is. Misschien hebt u ze toen, in drukke beroepstijden, gemist.

Tot pakweg half juni zei de naam Osceola alleen diehard-kenners van de Indianengeschiedenis iets. Deze voorman van de Seminole in Florida was actief rond… 1830. Meer banden tussen hem en België zijn er niet te vinden. Maar dat veranderde in juni toen ene Osceola Doorbraak en wijde omgeving door elkaar schudde met een zeer opgemerkte reeks artikels met staalharde kritiek op het wezen van het fenomeen België zelf: ‘Van De Panne tot Opgrimbie’.

Waarschuwing: eerst goed gaan zitten, vooraleer het lezen aan te vatten.

<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans