fbpx


Geen categorie

Osceola bijvoorbeeld

Uit de oudere doos


Brengt deze zondag nog een augustus-zon? Nat of droog, het is hoe-dan-ook zondag, tijd om wat stevigere kost te lezen. Wij vissen artikels uit ons archief op die meer dan gewone aandacht kregen van onze lezers of plots weer passen bij wat gaande is. Misschien hebt u ze toen, in drukke beroepstijden, gemist.

Tot pakweg half juni zei de naam Osceola alleen diehard-kenners van de Indianengeschiedenis iets. Deze voorman van de Seminole in Florida was actief rond… 1830. Meer banden tussen hem en België zijn er niet te vinden. Maar dat veranderde in juni toen ene Osceola Doorbraak en wijde omgeving door elkaar schudde met een zeer opgemerkte reeks artikels met staalharde kritiek op het wezen van het fenomeen België zelf: ‘Van De Panne tot Opgrimbie’.

Waarschuwing: eerst goed gaan zitten, vooraleer het lezen aan te vatten.

<Vindt u dit artikel informatief? Misschien is het dan ook een goed idee om ons te steunen. Klik hier.>

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen of afdrukken


Als abonnee kan u dit artikel gratis doorsturen naar een vriend. Geef hieronder zijn e-mail adres en we sturen hem een link zodat ook hij het ook zonder abonnement gratis kan lezen. Dit is slechts eenmalig voor dit artikel. Doorbraak slaat het e-mail adres van uw vriend niet op.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.