Actualiteit, Europa

Europese partijen: niet-coherente combinaties

Europees koffiedik kijken (4)

De vraag tot welke fractie en partij de N-VA zou toetreden in het Europees Parlement, werd hier al enkele malen gesteld. Zowel voor als na de verkiezingen bleef de vraag terugkomen. Nu de N-VA de liberale ALDE opvrijt, blijkt niet iedereen in die liberale groep daarmee zo happy te zijn.

Communautair

Rassemblement Wallonie-France

anti-Belgische Walen

Het RWF pleit voor een ‘plan F’, waarbij Wallonië en eventueel ook Brussel aansluiten bij Frankrijk. Wie zijn die zogenaamde ‘rattachisten’? Waar staan ze voor? Wat is hun electorale gewicht?

Binnenland

De Tijd zal het leren

Wat zegt het Toekomstcongres over de Toekomst?

Zal onze toekomst eruit zien zoals het Toekomstcongres? Wachten ons binnen tien jaar onterfde kinderen, failliete kerkfabrieken en een federale kieskring? Of rest er enkel teleurstelling? Laten wij nogmaals het vorige grote congres van de VLD gedenken.

Buitenland

Oostenrijks donkerblauw

Alpenrepubliek vandaag naar stembus

Vandaag trekken de Oostenrijkers naar de stembus. Werner Faymann, bondskanselier en voorzitter van de sociaaldemocratische partij, waarschuwt voor een samengaan van de christendemocraten met de rechts-populistische ‘blauwen’. De vraag is of die angst terecht is, want in Oostenrijk leveren rechtspopulisten van allerlei slag onderling slag met elkaar. 

Binnenland

De Waalse Berlusconi

De Waalse krantentitels van L’Avenir worden overgenomen door intercommunale Tecteo. De al zeer machtige PS-politicus en Tecteo-baas Stéphane Moreau wordt zo nog invloedrijker.

Binnenland

De tweestrijd blijft

Bijna anderhalf jaar na de verkiezing van Charles Michel tot voorzitter is de rust bij de MR nog niet teruggekeerd. De Michel en Reynders-clans staan nog altijd op gespannen voet.

Geen categorie

Een rondje van de koning

Zoals een goede film werkt ook de politiek in tijdsellipsen. Soms lijkt er lang niets te gebeuren en dan plots komt alles in een stroomversnelling. Maar in tegenstelling tot de film draait het in de politiek ook vaak in rondjes.

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel
Hoofdredacteur: Pieter Bauwens
Webbeheer: Dirk Laeremans