Geen categorie

Nieuwjaarsbrief voor de voorzitters van de christelijke-, socialistische- en liberale vakbond

Tav Rudy De Leeuw, Marc Leemans, Jan Vercamst

Gezien de gebeurtenissen van de voorbije weken, (nationale– en regionale stakingsdagen en de huidige houding van deze vakbonden na het overleg van de groep van tien) lijkt het mij meer dan ooit actueel om vraagtekens te plaatsen bij het huidige statuut van vakbonden en het gebrek aan transparantie over hun boekhouding/inkomsten en de onwil tot het aangeven van inkomsten gegenereerd op buitenlandse rekeningen. 

Sven Dekimpe
Geen categorie

Marc Leemans, wie gelooft die man nog?

ACV is niet rijk en leeft van lidmaatschapsbijdragen

Met stijgende verbazing luisterde Eric Janssens naar de uitlatingen van de voorzitter van de christelijke vakbond ACV, Marc Leemans, tijdens zijn optreden bij Terzake (31/10/2014).

Eric Janssens
Binnenland

Vakbond legt sociaal overleg neer

Even snel

De vakbondstoplui reageerden bijzonder gebeten op het verwijt dat ze het cruciale sociaal overleg over het eenheidsstatuut arbeiders/bedienden hebben verlaten. Ze verkozen ‘actief’ te zijn in Genève, want konden daar niet worden gemist.

Binnenland

Marc Leemans, nieuwe ACV-voorzitter (portret)

Met de nieuwe voorzitter lijkt het ACV trouw te blijven aan zijn aloude Belgische credo. Al is niet iedereen binnen de christelijke vakbond daarvan overtuigd. De verkiezing van Marc Leemans als ACV-voorzitter was geen verrassing, zijn sterke score van meer dan 91 procent evenmin. Hij was allang de gedoodverfde opvolger van Luc Cortebeeck. En zijn cv leest dat van een trouwe syndicalist. Begin jaren 1980 ging Marc Leemans aan de slag bij het ACV als medewerker van de studie- en vormingsdienst van de Christelijke Centrale voor Mijnnijverheid, Energie, Chemie en Leder. Sedert 2002 is dat de ACV-beroepscentrale Energie en Chemie, waarvan hij in 1996 nationaal secretaris was geworden. Eind 1999 werd hij nationaal secretaris van het ACV.

Frederik Dekeyzer

Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel
Hoofdredacteur: Pieter Bauwens
Webbeheer: Dirk Laeremans