fbpx


Satire

Pieter Bauwens verlaat DoorbraakPieter Bauwens stopt met onmiddellijke ingang als hoofdredacteur van Doorbraak. Hij stapt over naar een niet nader gespecifieerd digitaal indianenblad, waar hij aan de slag gaat als opperhoofdredacteur. Een reden voor de overstap geeft Bauwens niet, maar volgens goedgeplaatste insiders die er voor de rest ook niks over weten miste hij bij Doorbraak de zuivere cowboyverhalen.

Het ophefmakende boek over een bouwproject midden in een Oost-Vlaams buffelreservaat kon Bauwens niet op andere gedachten brengen. Met het ontslag komt een einde aan tien jaar hoofdredacteurschap van Pieter Bauwens bij Doorbraak.

Pieter Bauwens’ nieuwe kantoor.

Schadevergoeding

Bij Doorbraak, dat pas gisteren werd ingelicht, wordt opgelucht gereageerd. ‘Eindelijk, het werd tijd’, zegt een hooggeplaatste bron die graag met naam en toenaam vermeld was geweest. Als dank voor de overstap betaalt Doorbraak aan het indianenblad een eenmalige schadevergoeding van vijf euro. ‘We zouden graag meer geven, maar hebben helaas al ons geld nodig om te hengelen naar sponsors’, zegt iemand die niks met Doorbraak te maken heeft.

Bij het indianenblad reageerde men alleen maar met een ‘ugh’ of iets anders dat lijkt op een diepe zucht.

Religieuze symboliek

Dat Bauwens Pasen uitkiest om zijn vertrek bekend te maken, is geen toeval. Pieter Bauwens staat gekend voor het belang dat hij hecht aan religieuze symboliek. ‘Ik zie mijn nieuwe start bij Apache als een soort persoonlijke verrijzenis’, zegt Bauwens, die nog wijst op de frappante gelijkenis tussen een kruis en een gevleugelde totempaal. Het voorstel van de Doorbraak-eindredactie om hem bij wijze van afscheid alvast voor minstens drie dagen in een grot te leggen, wees Bauwens evenwel vriendelijk van de hand.

Niks met dit artikel te maken, deze foto. Of toch?

Opvolger

Wie Bauwens zal vervangen als hoofdredacteur is nog niet bekend. ‘Eerstdaags zullen we een vacature opstellen en om zo dicht mogelijk bij het huidige profiel te blijven, zullen we uit de kandidaturen de minst geschikte kiezen’, zegt niemand, die er evenmin aan toevoegt dat geïnteresseerden hun gemotiveerde kandidatuur en opgesmukte CV altijd mogen bezorgen via [email protected].

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen of afdrukken


Als abonnee kan u dit artikel gratis doorsturen naar een vriend. Geef hieronder zijn e-mail adres en we sturen hem een link zodat ook hij het ook zonder abonnement gratis kan lezen. Dit is slechts eenmalig voor dit artikel. Doorbraak slaat het e-mail adres van uw vriend niet op.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.