fbpx


Buitenland, Politiek
grondwet

Asselman en Neyskens: ‘Biden 17% stemmen gewonnen dankzij nieuwsonderdrukking door media’
Joe Biden heeft zijn blunderboek nog uitgebreid tijdens zijn Europese trip. De woorden ‘For God’s sake, this man cannot remain in power’ hebben zelfs zijn medewerkers verrast.

Het Witte Huis, een verzamelnaam voor de stafhouding van de president, mensen die eigenlijk ten dienst staan van Biden, vonden het nodig om zijn woorden meteen af te zwakken. ‘Biden heeft met deze woorden duidelijk aangegeven een regimewissel te willen bij zijn geopolitieke tegenstrever’, zegt Roan Asselman. Rusland is het land met de meeste kernwapens, dan mag je van een Amerikaanse president verwachten dat hij het hoofd koel houdt, vindt David Neyskens.

Hunter Biden

Ook zoon Hunter Biden komt opnieuw in opspraak. Vlak voor de verkiezingen dook er een laptop op met een pak bezwarend materiaal voor de familie Biden. Vervolgens kwam men tot de conclusie dat dit opgezet was door de Russen om fake news te verspreiden.

‘De New York Times bevestigt nu wel dat de laptop legitiem van Hunter Biden was en dat de gevonden informatie geen Russische desinformatie was’, citeert Asselman uit de nochtans linkse krant. Hij wijst er ook op hoe dit verhaal destijds zwaar onderdrukt werd.

De mainstreammedia bleven stil, en op Twitter was het zelfs niet mogelijk om een link naar het verhaal te posten. Als dit voor de verkiezingen bekend was geweest, dan hadden we een andere uitslag gehad. Neyskens vertelt: ‘Een peiling toont aan dat zeventien procent niet voor Biden zou gestemd hebben, als ze dit geweten hadden voor de verkiezingen’.

Verder is er nog nieuws van het Hooggerechtshof met de benoeming van Ketanji Brown Jackson. Het is nog niet helemaal duidelijk of de benoeming vlot door de Senaat geraakt.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.