fbpx


Communautair, Politiek
cordon

‘Partijvoorzitters stonden te zwak om cordon te doorbreken’Na de politieke zomer gaat hoofdredacteur Pieter Bauwens in gesprek met Professor Politicologie Bart Maddens. Hoe ziet huij het lange gesprek tussen N-VA en Vlaams Belang? Is er iets veranderd in de Vlaamse politiek? Stond het cordon op breken?

Volgens Bart Maddens stonden de partijvoorzitters van Open Vld en CD&V te zwak om de historische beslissing te nemen om het cordon te doorbreken. Het cordon is een dogma in de Vlaamse-Belgische politiek stelt de Leuvense politicoloog. Maar toch is er iets veranderd.

Via een tussenstop in Wallonië praten ze daarna verder over de Waalse en de Federale regeringsvorming. Is er voor een Vlaamse partij nog wel eer te halen uit een Federale regering? En wat te verwachten van een regering zonder de N-VA?

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie