fbpx


Communautair, Politiek
cordon

‘Partijvoorzitters stonden te zwak om cordon te doorbreken’Na de politieke zomer gaat hoofdredacteur Pieter Bauwens in gesprek met Professor Politicologie Bart Maddens. Hoe ziet huij het lange gesprek tussen N-VA en Vlaams Belang? Is er iets veranderd in de Vlaamse politiek? Stond het cordon op breken?

Volgens Bart Maddens stonden de partijvoorzitters van Open Vld en CD&V te zwak om de historische beslissing te nemen om het cordon te doorbreken. Het cordon is een dogma in de Vlaamse-Belgische politiek stelt de Leuvense politicoloog. Maar toch is er iets veranderd.

Via een tussenstop in Wallonië praten ze daarna verder over de Waalse en de Federale regeringsvorming. Is er voor een Vlaamse partij nog wel eer te halen uit een Federale regering? En wat te verwachten van een regering zonder de N-VA?

 

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Doorbraak redactie

Dit artikel delen of afdrukken


Als abonnee kan u dit artikel gratis doorsturen naar een vriend. Geef hieronder zijn e-mail adres en we sturen hem een link zodat ook hij het ook zonder abonnement gratis kan lezen. Dit is slechts eenmalig voor dit artikel. Doorbraak slaat het e-mail adres van uw vriend niet op.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Op dit artikel zijn reacties uitgeschakeld op vraag van de auteur of op initiatief van de redactie.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.