Communautair, Politiek
cordon

‘Partijvoorzitters stonden te zwak om cordon te doorbreken’

Na de politieke zomer gaat hoofdredacteur Pieter Bauwens in gesprek met Professor Politicologie Bart Maddens. Hoe ziet huij het lange gesprek tussen N-VA en Vlaams Belang? Is er iets veranderd in de Vlaamse politiek? Stond het cordon op breken?

Volgens Bart Maddens stonden de partijvoorzitters van Open Vld en CD&V te zwak om de historische beslissing te nemen om het cordon te doorbreken. Het cordon is een dogma in de Vlaamse-Belgische politiek stelt de Leuvense politicoloog. Maar toch is er iets veranderd.

Via een tussenstop in Wallonië praten ze daarna verder over de Waalse en de Federale regeringsvorming. Is er voor een Vlaamse partij nog wel eer te halen uit een Federale regering? En wat te verwachten van een regering zonder de N-VA?

 

Doorbraak redactie

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Doorbraak redactie?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans