fbpx


Sport

Een brief aan Remco’s wolven
Dear Wolves,

Julian, Remi, Dries, Fausto, Pieter, Ilan, Louis,

‘Is Quick-Step Alpha Vinyl sterk genoeg om Remco Evenepoel in het rood te houden?’ Beslagen wieleranalisten stelden deze vraag luidop tijdens de afgelopen weken. Ze weten dat jullie een sterk team hebben. Ze houden heel precies de statistieken bij. Daardoor klasseren ze jullie als dé wielerploeg voor eendagswedstrijden. Voor klassiekers, en minder voor het grote rondewerk.

De beste ronderenner

Toen Remco nog groen achter zijn oren was, blies hij al hoog van de toren: ‘Ik ben een goede klimmer, heb een goede tijdrit en mijn lichaam verteert lange inspanningen heel goed’. Dat durfde hij te zeggen als junior. Hij verkondigde dat hij graag de beste ronderenner van zijn generatie wilde zijn. Dat hij liefst alle drie de grote rondes wilde winnen. ‘Dromen mag, hé’, zei hij dan. Sommigen vonden hem een blaaskaak: die daar met zijn dromen in zijn hoge toren.

Talent en hard werk

Maar met dromen alleen kom je er niet. Remco leerde al jong deze les van zijn ouders: hard werken wint het van talent, als talent niet hard werkt. Talent, wolven, dat heeft hij. Van zichzelf, maar meer nog, hij heeft jullie. Jullie zijn zijn talenten. En hard werken doen jullie samen!

De mensen spreken over Remco, want hij is de kopman. Maar wat jullie doen, moet ook gezien worden, en Remco ziet dat ook. Elke wolf weet dat hij puur op eigen kracht wel eens een hapje kan wegsnaaien, maar een grote vangst, dat kan je niet alleen. Daar heeft een wolf zijn roedel, zijn wolfpack voor nodig.

Wolven zijn doorzetters. Soms lijkt hun jacht hopeloos, maar ze jagen met een hongerige maag. Daarom jagen ze tot ze beet hebben.

De rode buit

Jullie jacht werd argwanend bekeken, met twijfel en ongeloof, zeker toen enkelen van jullie uitvielen. Nog meer toen Remco een smak maakte en tijd verloor. Maar Remco’s honger was groot genoeg. Jullie honger was groot genoeg. Remco jaagde, jullie jaagden. Jullie vuurden elkaar aan. Jullie gingen in het rood voor Remco en hij bleef in het rood. Jullie benenwerk diende de wieleranalisten van repliek. En kijk, wolven, de rode buit is binnen.

Dus laat het smaken, deze vangst. Deze zoete overwinning. En als jullie dan gegeten hebben, dan zullen jullie opstaan en hard verder werken. Knokken voor de volgende buit, want wolven… wolven krijgen snel weer honger.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

Maarten Hertoghs

Maarten Hertoghs (1979) werkte jarenlang als godsdienstleerkracht en coördinator. Hij is masterstudent Gender en Diversiteit aan de UGent en schrijft graag over politiek, filosofie, religie en samenleven.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.