fbpx


Politiek

Freya Saeys: ‘Niet beschermen van baby’s in kinderopvang is teken van falende overheid’
Freya Saeys, Vlaams Parlementslid (Open Vld) in de commissie Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, volgt het dossier Kind & Gezin op de voet.

Zij heeft vastgesteld dat er vaak twee maanden zit tussen een klacht en het bezoek van de zorginspectie. Vervolgens moet het dossier opgemaakt en doorgegeven worden aan Kind & Gezin. Die procedures zijn te complex en de zorginspectie is onderbemand.

Uiteraard is het niet altijd makkelijk om conclusies te trekken, want vaak is het woord tegen woord. ‘Toch schort er iets aan de opvolging want ook de gemaakte afspraken worden niet altijd opgevolgd’, stelt Saeys vast. Er moet zeker en vast proactieve kwaliteitscontrole komen op kinderdagverblijven. Ten slotte is meer transparantie nodig. Saeys vindt het dus goed dat er nu onderzoekscommissie. ‘Als we onze baby’s en peuters niet kunnen beschermen, dan heeft de overheid gefaald.’

 

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.