fbpx


Europa, Politiek
Geert Bourgeois

Geert Bourgeois: ‘Het vrije debat moet beschermd worden’
De bestorming op het capitool is voor vele commentatoren de aanleiding om de schuld te leggen bij fake news en polariserend taalgebruik op sociale media. Het feit dat bedrijven zoals Twitter en Facebook nu beslissen om president Trump van hun platformen te weren, betekent een momentum voor politici om het debat naar hun hand te zetten. Tegenstanders in het vrije debat proberen elkaar de mond te snoeren met argumenten die buiten de discussie staan. Deze zijn niets meer dan een zelf toegekend etiket van fake news of polariserend taalgebruik. Geert Bourgeois (N-VA) volgt vanuit het Europees parlement de regelgeving op. Hij is bezorgd dat de Digital Services Act onvoldoende evenwicht biedt tussen de aansprakelijkheid voor illegale content enerzijds en het recht op vrije meningsuiting en -verspreiding anderzijds. Doorbraak Radio vroeg hem om zijn bezorgdheden en standpunten toe te lichten.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.