fbpx


Actualiteit, Onderwijs

Harry De Paepe: ‘Leerlingen hebben zeker nu nood aan hun leerkrachten’Harry De Paepe staat als leraar Engels-geschiedenis in het secundair onderwijs. De tijden die we nu meemaken zullen zeker later beschreven worden in geschiedenisboeken. Het onderwijs is op enkele dagen tijd omgeschakeld van een klassikaal naar een online afstandssysteem.

Dat heeft natuurlijk gevolgen, zowel voor de leerling als voor de leerkrachten. Zij begeven zich op onbekend terrein en moeten veel zelf ontdekken. Leerlingen motiveren op afstand is toch anders dan wanneer je ze bij de hand hebt. Tegelijk merkt Harry ook op dat het contact tussen leerling en vertrouwde leerkracht kan helpen om deze bange dagen door te komen.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.