Binnenland, Economie
De begroting. Hebben we die nog wel nodig?

Hebben we eigenlijk wel een begroting nodig?

We moeten snel een regering hebben, want anders kunnen we geen begroting indienen in Europa…. Et alors? Zowat alle politici zijn het er erover eens dat een begroting in evenwicht ongeveer de laatste bekommernis op het lijstje is. Hoogstens na te streven tegen de volgende verkiezingen in 2024.

Maar wat gebeurt er als we geen begroting indienen in Europa? Met de negatieve rentes verdienen we meer geld als we als overheid ook meer lenen. Dus waar is het probleem? En is de Vlaamse begroting dan wel op orde? Of hebben we ook daar de “Belgische ziekte” overgenomen? En waarom doet Nederland het dan wel goed?

Dirk Laeremans en Frédéric Depauw discussiëren over het probleem en de (mogelijke) consequenties.

Dirk Laeremans

Dirk Laeremans (1968) werkt al sinds 1997 mee aan Doorbraak. Als bedrijfsleider liggen zijn interesses vooral in internationale economie en economische vraagstukken. Hij werkt vandaag als zelfstandige in de vastgoedsector.

steun doorbraak

Wil u graag meer lezen van Dirk Laeremans?

Doorbraak is een onafhankelijk medium zonder subsidies. We kunnen dit enkel doen dankzij uw financiële steun. Uw steun geeft onze auteurs de motivatie om meer en regelmatiger te schrijven. Steun ons met een kleine bijdrage of word vandaag nog Vriend van Doorbraak.

Ik help Doorbraak groeien.
Doorbraak.be is een uitgave van vzw Stem in het Kapittel i.s.m. Perruptio cvba Hoofdredacteur: Pieter Bauwens Webbeheer: Dirk Laeremans