fbpx


Actualiteit, Ethiek
ethiek - coronatriage

Ignaas Devisch: ‘Triage tussen leven en dood is psychologisch zwaar’Medische ethiek wordt enorm belangrijk wordt wanneer de piek van Covid-19-patiënten de beddencapaciteit van de ziekenhuizen zou overschrijden. David Geens sprak hierover met Ignaas Devisch, hoogleraar in de filosofie, medische filosofie en ethiek. Professor Devisch werkte mee aan een richtlijn vanuit de overheid naar de medische teams om hen te helpen duiden welke argumenten in rekening gebracht kunnen worden.

David Geens gaat met prof. Devisch dieper in op deze argumenten. Draait het om leeftijd of overlevingskansen? Worden niet-coronaslachtoffers nu in de kou gezet? Moeten zorg- en wooncentra lijsten opmaken van patiënten voor wie het allemaal niet meer hoeft? Worden artsen die zulke beslissingen nemen voldoende psychologisch begeleid? De antwoorden hoort u in deze podcast.

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen of afdrukken


Als abonnee kan u dit artikel gratis doorsturen naar een vriend. Geef hieronder zijn e-mail adres en we sturen hem een link zodat ook hij het ook zonder abonnement gratis kan lezen. Dit is slechts eenmalig voor dit artikel. Doorbraak slaat het e-mail adres van uw vriend niet op.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.