fbpx


Politiek

Jeroen Bergers: ‘Jong N-VA scherper dan de moederpartij’
Jeroen Bergers (21) werd recent verkozen als voorzitter van Jong N-VA. De speerpunten van zijn programma waren meer (ludiek) activisme, sterke communicatie naar jongeren en jongeren vorming geven om van hen goede politici te maken. Bergers draagt natuurlijk een geschiedenis met zich mee omdat hij opdook in de Pano-reportage over Schild en Vrienden. ‘Ik heb toen een fout gemaakt en dat spijt me, maar het wordt door bepaalde media groter gemaakt dan het is’, stelt Bergers duidelijk in onze podcast.

Ook de berichtgeving over de verkiezing zelf wordt in diverse mainstream media feitelijk verkeerd weergegeven. ‘Ik ben blij dat ik hier nu eens echt kan zeggen wat er gebeurd is.’ Het nationaal bestuur van Jong N-VA kent een diversiteit van kandidaten en niet alleen een handvol getrouwen van Bergers. Hij kijkt vooral uit naar meer actief zijn en Jong N-VA op de kaart zetten. Scherper zijn dan de moederpartij zal hem geenszins afschrikken. Het activisme zit er bij hem al van jongs af aan in.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.