fbpx


Politiek
Joachim Coens stelt zijn kerstmanifest voor aan de kerstboom

Joachim Coens: ‘We moeten de mensen meer vertrouwen geven’
Partijvoorzitters hebben meestal een blauwdruk van de maatschappij in hun hoofd zitten. Die visie pennen zij (of hun ghostwriters) neer in boeken die door de happy few worden gelezen. Joachim Coens, voorzitter van CD&V, heeft een verhaal voor de mensen en wil dan ook dat die gewone mensen het lezen en vatten. Daarom schreef hij geen vuistdik boek, maar een kerstmanifest van 28 pagina’s zoals het bij zijn visie en partij past.

Welbehagen

In zijn Kerstmanifest — een knipoog naar het basisdocument waarmee de CVP zich na de Tweede Wereldoorlog in de markt zette — staat de CD&V-voorzitter stil bij tien thema’s. Rode draad is het welbehagen van de mens die zich nu ontheemd voelt in de wereld, onbegrepen door de politiek. Daar wil hij verandering in brengen. Het manifest is de start van een breed debat over wat de christendemocratie vandaag nog echt betekent. Doorbraak Radio ontdekte de visie van de ex-havenbaas op Vlaanderen en de maatschappij.

Beluister ook onze andere podcasts:

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.