fbpx


Politiek
Filip Brusselmans

Jongeren in de politiek: Filip Brusselmans, vlaamsbelangjongere
Deze podcast van Doorbraak Radio is deel van de reeks “Jongeren in de politiek” waarin David Geens praat met de voorzitters van de jongerenafdelingen van politieke partijen. Hij peilt naar hun persoonlijke motivatie en standpunten maar wil ook weten of jongeren een rol van belang kunnen spelen in de politiek.

Onze gast deze week is Filip Brusselmans, nog maar pas via een digitale stemming verkozen als nieuwe voorzitter van de vlaamsbelangjongeren. Brusselmans’ achtergrond ligt bij het KVHV, het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond. Zijn politieke interesse werd al eerder op vijftienjarige leeftijd gewekt door boeken te lezen.

Zijn keuze voor het Vlaams Belang heeft in de eerste plaats te maken met hun rechtlijnigheid. In zijn studententijd werkte Brusselmans in een kroeg en kwam zo met alle lagen van de bevolking in contact. Zo leerde hij wat er leefde en welke partij volgens hem het best antwoord gaf op die uitdagingen.

Hij rekent er op dat het Vlaams Belang tegenwoordig aantrekkelijker is bij jongeren dan ooit tevoren. De diabolisering van het VB is niet meer wat het was en Brusselmans beschouwt het als één van zijn grootste uitdagingen om de misverstanden rond zijn partij weg te nemen bij jongeren.

Beluister ons gesprek met Filip Brusselmans en luister zeker ook naar de andere podcasts in deze reeks. Alle jongerenvoorzitters werden uitgenodigd maar sommigen hebben de uitnodiging nadrukkelijk afgeslagen.


Beluister ook onze andere podcasts:

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.