fbpx


Politiek
Viktor Rooseleer

Jongeren in de politiek: Viktor Rooseleer, Jong N-VA
In de reeks ‘Jongeren in de politiek’ vandaag een podcast met Viktor Rooseleer van Jong-N-VA.

Elke week praat David Geens met de voorzitters van de jongerenafdelingen van politieke partijen. Hij peilt naar hun persoonlijke motivatie en standpunten maar wil ook weten of jongeren een rol van belang kunnen spelen in de politiek.

Net als bij de andere jongeren in deze reeks valt het bij Rooseleer op dat hij reeds als tiener een enorme interesse had in actualiteit en politiek. Als inwoner van de Vlaamse rand is hij uit eigen ervaring op de hoogte van hoe belangrijk het is de Vlaamse belangen te verdedigen. De keuze voor N-VA was dan ook een logische keuze.

Hij vindt het sterk dat de moederpartij N-VA ruimte geeft aan de jongeren om eigen standpunten in te nemen en rechtstreeks betrokken te zijn bij de besluitvorming. Zelf maakt hij als jongerenvoorzitter deel uit van het partijbureau waar de kern van de besluitvorming zit. In de partijraad, het hoogste orgaan van de partij, krijgen heel wat jongeren ook de kans om hun zeg te doen. Zo noemt Rooseleer het ecorealisme als iets wat bij de jongeren ontsproten is.

Rooseleer betreurt uiteraard dat de huidige crisis het niet mogelijk heeft gemaakt dat de sterkste politici langs beide kanten van de taalgrens de touwtjes in handen hebben genomen. Meer nog, hij vreest dat wanneer de crisis bezworen is, het politieke spel weer hervat zal worden. Rooseleer blijft echter vol goede moed dat dit jongeren niet afschrikt om zelf in de politiek te gaan.

Beluister ons gesprek met Viktor Rooseleer en luister zeker ook naar de andere podcasts in deze reeks. Alle jongerenvoorzitters werden uitgenodigd maar sommigen hebben de uitnodiging nadrukkelijk afgeslagen.


Beluister ook onze andere podcasts:

Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

[ARForms id=103]

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Commentaar open
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.