fbpx


Politiek

Maddens en Bauwens: ‘Logisch dat Magnette geen staatshervorming meer wenst’
Onze politieke analisten Bart Maddens en Pieter Bauwens staan uitgebreid stil bij het feit dat Paul Magnette tijdens de bijeenkomst van de Waalse PS aangaf dat een nieuwe staatshervorming niet meer wenselijk is. Daarbij stapt hij af van een België met vier gelijkwaardige gewesten. Dit kan grote gevolgen hebben voor de toekomst. Bart De Wever krijgt nu eigenlijk te horen dat hij zijn droom voor een groot akkoord met de PS mag opbergen. ‘Er blijft altijd een verschil tussen wat de PS voor de verkiezingen zegt en wat ze nadien zegt en doet,’ zegt Maddens. Hoe dan ook zal volgens de laatste peiling misschien een Vlaamse meerderheid van Vlaams-nationalistische partijen ontstaan en dat kan werken als stok achter de deur.

Tegelijk was er deze week een betoging voor meer koopkracht. Dat daarin partijvoorzitters meelopen, is volgens Maddens geen probleem omdat de betoging staat waar hun programma ook staat. Bauwens vindt het toch opmerkelijker net omwille van de particratie. Beiden menen dat indien voorzitters mogen kritiek leveren op de regering waaraan ze deelnemen, de partijen ook hun parlementsleden vrijer moeten laten.

Tenslotte staan de analisten ook stil bij de functie van Jan Jambon. Wordt er voor hem de exit gezocht ten voordele van Zuhal Demir? N-VA zou er allerminst voor moeten zorgen dat de Vlaamse regering schittert.

Luister ook naar onze andere podcasts


Aangeboden door de Vrienden van Doorbraak


steun doorbraak

Dit artikel, cartoon of podcast wordt u aangeboden door de Vrienden van Doorbraak

Door een jaarlijkse of maandelijkse bijdragen financieren de Vrienden van Doorbraak de publicatie van de gratis toegankelijke artikels, podcasts, cartoons of video-uitzendingen op doorbraak.be. Onze vrienden krijgen ook korting in de Doorbraak winkel en exclusieve uitnodigingen.

Hartelijk dank voor uw steun als Vriend van Doorbraak.

David Geens

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Dit artikel delen


Als abonnee kan u dit artikel gratis verspreiden via sociale media en doorsturen naar uw vrienden. Zij zullen dit artikel volledig kunnen lezen zonder abonnee te zijn of zonder een (proef)abonnement te nemen. Zij krijgen bij het lezen de vermelding dat dit artikel door u wordt aangeboden. Als u dit via email doorstuurt, wordt het emailadres van uw vriend niet genoteerd in de databank.

Commentaren en reacties


Reageren op een artikel? Graag, maar hou het netjes, blijf bij het onderwerp van het artikel en blijf niet eindeloos reageren.  Dit is geen plaats voor scheldpartijen en eindeloze discussies. Niet meer dan 10 reacties per dag per persoon en niet meer dan 3 per artikel graag.  Kijk vooraf even op onze Spelregels en technische problemen
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.
Reacties - klik hier
Als ingelogde bezoeker kan u hier de reacties lezen en deelnemen aan het debat.