JavaScript is required for this website to work.

Pieter Morlion: ‘Grootste probleem zonnepanelen is het ongelijktijdig verbruik’

David Geens29/1/2021

foto © Macau photo agency/Unsplash

Een dak vol zonnepanelen brengt weinig op zonder terugdraaiende teller. Pieter Morlion pleit voor Elektriciteit-as-a-Service en stelt één abonnement voor waarmee je zowel elektriciteit kan produceren als verbruiken.

Al leg je je dak vol zonnepanelen, zonder terugdraaiende teller brengt dat weinig op. Je bent immers meestal niet thuis om elektriciteit te consumeren terwijl je produceert. Doorbraak Radio sprak met Pieter Morlion. Hij pleit voor Elektriciteit-as-a-Service en stelt één abonnement voor waarmee je zowel elektriciteit kan produceren als verbruiken, onafhankelijk van waar je je bevindt. Een interessant idee waar meer mogelijkheden mee zijn zoals plaatsonafhankelijkheid en transparantie in het ingewikkelde kluwen van de afrekening van je elektriciteitsverbruik. Met Elektriciteit-as-a-Service kan er actieve sturing voor lagere kosten zijn.

David Geens is IT-engineer en bestuurder en investeerder in verschillende vennootschappen. Bij Doorbraak focust hij zich op de audiovisuele activiteiten zoals de podcast en video interviews.

Commentaren en reacties